Hej vänner!

Måndagar alltså! Det är en speciell energi som jag bara älskar och ser fram emot. Det är en perfekt dag att sätta tonen för veckan –  att Power Up!

Fast alltså först måste jag nog säga att det faktiskt inte är så att jag är helt pepp varje vecka. Jag är seg och trött och känner inte alls speciellt mycket glädje för att sätta igång. Jag tycker att det är okej. Det går inte alltid att vara MonYAY. Det är inte rimligt att ständigt vara på gott humör och skina som en sol men det går att vända sitt humör till det bättre.

Power Up

På söndagar planerar jag min vecka. Att göralistan skrivs och alla actions bestäms. Jag bokar in det som ska göras på relevant dag och ser till att jag är förberedd för allt.

MEN morgonstunden på måndagar är den viktigaste stunden på veckan. Det är då jag sätter stämningen för veckan. Det är då jag laddar med rätt känsla för att hantera allt som ska göras. Jag växlar upp – PowerUp.

PowerUp är något jag gjort länge men faktiskt inte pratat om och jag tänker att det är ju dumt. Klart jag ska dela med mig så here comes.

1. Rätt energi

Se över din planering och kolla av vilka uppgifter eller aktiviteter som behöver extra energi. Det kan vara den stora tuggan på en uppgift som du jobbat med länge eller träningspassen du planerat in. Fundera sedan på vad du behöver göra för att ha rätt energi för detta tillfälle. Behöver du lägga dig tidigare kvällen före, planera in en paus precis före eller se till att du har rätt material framplockat.

2. Rätt todo’s

Den här handlar om att göralistan. Har du satt rätt uppgifter och aktiviteter på den för denna veckan? Är det de här sakerna du verkligen behöver göra? Se till att de är inbokade på rätt dag och rätt tid.

3. Rätt prioriteringar

Denna går såklart ihop med rätt todo’s men den är så otroligt viktig. Det är verkligen avgörande att du har bedömt vad som är viktigast för dig att göra. Det viktigaste är bra att markera tydligt så att det inte försvinner bort under veckan. Framför allt om det är något som inte ska göras förrän mot slutet av veckan. Det kan ju vara så att det viktigaste inte kan göras först.

4. Rätt mindset

Den här tycker jag är så otroligt viktig. Hur mår huvudet? Att ha rätt mindset handlar om humör, känsla och action tänker jag. Att gå in med rätt mindiet i uppgifter gör otrolig skillnad för resultatet. Om det du ska göra inte är det bästa du vet och du går in i handlingen med negativitetet och en suck så kommer det vara tungrott att få det klart. Om du däremot tänker att detta är något jag behöver göra och när jag är klar kommer allt kännas bättre då blir känslan in en helt annan. Förbered alltså inte enbart vilket material du behöver utan även vilken känsla du vill ha med dig in i det du ska göra.

5. Rätt Self Care

Ta hand om dig veckan. Ta dig stunder som är dina egna som ger dig energi och får dig på gott humör. Att vila och ge lugn för hjärnan är ett måste. Hur du gör det väljer du såklart själv. Jag tycker om att krypa upp i soffan med en bok eller med min Bullet Journal. Att läsa och skriva ger mig en god känsla. Sätter jag en ansiktsmask samtidigt dessutom så blir det lyxkänsla.

De här fem sakerna kallar jag för PowerUp och de är superviktiga för mig under veckan. Om jag startar min måndag utan att ha sett över det här så känner jag mig vilse. Det är ingen skön känsla alls.

Bege dig ut och var extraordinary nu!

Hur gör du för att vara redo för din vecka?

Tillägg – dagens live

https://youtu.be/t3EQ6QTk7p4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *