Planera sidorna i din Bullet Journal i förväg

Jag vet att ni väntar på en video om veckoplanering men ibland går saker inte så enkelt att göra som en tänker så den kommer imorgon. Idag tänker jag istället prata om att planera sidorna i din Bullet Journal i förväg, så att du får det som du vill ha det. Det gör jag framför allt inför en ny månad och självklart inför att jag ska migrera (flytta över) till en ny anteckningsbok.

Planera sidorna i din Bullet Journal i förväg
Här har jag ritat upp varje sida jag vill ha med nästa månad.


Planera sidorna i förväg

Inför en ny månad börjar jag med att se över hur mina sidor och layouter under den passerade månaden har fungerat. Jag kollar om något varit bra men kanske behöver korrigeras och avgör om det är något som inte får följa med in i nästa månad. Och självklart bestämmer jag om jag ska lägga till något nytt som jag har behov av eller som jag har sett och vill testa.

Det är just det här som är så bra med Bullet Journaling. Man kan testa sig fram och läga till och dra ifrån eftersom man skapar sin kalender efter hand och slipper vara bunden av ett bestämt system.


Planera sidorna i din Bullet Journal i förväg

Bestäm ordningen på sidorna

När jag har bestämt mig skriver jag en lista över vilka sidor jag behöver sätta mig och göra och bestämmer också i vilken ordning de ska komma. För mig är ordningen många gånger ganska viktig när det kommer både till månadsupplägg och veckoupplägg. Jag vill ha vissa listor och loggar i en speciell ordning men efter det spelar det ingen roll. Anteckningar, citatsidor och dagliga planeringar skrivs på första lediga sida.

Planera sidorna i din Bullet Journal i förvägEn layout för en förstasida. Blommig och med almanacka.

Gör sidorna

När jag har planerat klart räknar jag hur många sidor till jag kommer att behöva på den pågående månaden och sedan sätter jag igång och gör klart sidorna. Allt utom veckoplaneringarna och de dagliga planeringarna. De gör jag när det är dags för den veckan eller dagen. Jag gillar inte att göra sidor allt för långt i förväg för jag vet att mina arbetsuppgifter kan ändras och framför allt vilken tid och dag.

Planera sidorna i din Bullet Journal i förvägFörstasida med almanacka och plats för viktiga datum och ett citat. Här valde jag fel penna så det blev lite smetigt på vissa ställen.

Först en försättssida

Det första jag gör är en försättsida. Jag tycker om att bryta av varje månad med att markera att det är dags för en ny. Hur de sidorna ser ut varierar från månad till månad. Sedan gör jag sidorna efter den planerade listan. Det tar några timmar att färdigställa så jag ser till att välja ett tillfälle då det passar bra och jag inte var tid från något annat. Ofast på en söndag då jag ändå har planeringstid.

Planera sidorna i din Bullet Journal i förvägOm man inte vill använda en hel sida så kan man göra en större header och sedan fortsätta med sin dagliga planering.

Planera sidorna i din Bullet Journal i förvägOm man inte är så förtjust i dekorationer så kan man göra så här.

Imorgon och nästa vecka

Imorgon, som sagt kommer en video om veckoplanering och nästa måndag en om månadsupplägg.

2 tankar om “Planera sidorna i din Bullet Journal i förväg

  1. Helena Roth says:

    När jag läser hur du tänker kring din bullet journal så påminns jag om världens bästa och enklaste förändrings/förbättringsverktyg: Funkar – Funkar Ej – Saknas. Låter precis som vad du tänker kring när du tittar över föregående månads sidor, inför kommande. Inspirerande!

    • Dorotea says:

      Ja, det är precis så jag tänker fast jag har inte de frågorna aktivt så att säga. Det är helt klart ett enkelt sätt att gå mot förändring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *