På gång i min Bullet JournalDet jag har märkt med min Bullet Journal är att den är levande på något sätt. Jag har alltid en lista över sidor jag vill göra och testa men också sidor som är gjorda som löper över längre tid. Sidor jag fyller på och återkommer till. Jag vill visa vad jag har på gång i min Bullet Journal just nu.

På gång i min Bullet JournalPå gång

Just nu har jag några projekt som fortfarande inte riktig hamnat på papper än. Det är olika anledningar till att dessa sidor inte är gjorda än.

En känslologg
Jag vet, jag har pratat om denna känslologg i snart tre månader men kommer inte riktigt igång med den. Jag tror det beror på två saker. Ett, jag är inte säker på att jag verkligen skulle använda den och två, jag vet inte hur jag vill att den ska se ut. Detta kanske egentligen betyder att jag inte har användning för den men av någon anledning kan jag inte släppa den.

50 före 50
Jag gillar bucket list-idéen. Det är viktigt att ha drömmar. Stora som små. Så jag håller på att fylla en lista med 50 saker jag vill göra före jag fyller 50 år. Det betyder att jag har sex år på mig. Några stora drömmar har jag redan uppfyllt så de får vara med på listan. Det ger mig hopp om något på listan redan är avbockat. Jag blandar drömresmål med att ta mig igenom systemets champagne/mousserat vinsortiment och vara med och prata i SVT. Högt och lågt med andra ord.

På gång i min Bullet Journal

En städrutin
Hemma hos mig är det främst min man som gör den vardagliga städningen och det behöver vi ingen rutinlista över. Städa blir av när det behöver bli av och det finns en logisk ordning på det också. Det är sånna vi är min man och jag. Det jag däremot saknar är en lista över det där som inte städas varje vecka så det vill jag knåpa ihop.

Rensa hemmet
En sak som står med på min 50 före 50-lista är att jag vill rensa mitt hem på ALLT onödigt. Jag är inte en person som behöver spara på saker. Det finns några få saker som jag inte gör mig av med men de tar inte stor plats. Jag vill kunna gå in i förråd och öppna skåp utan att känna en kvävningskänsla. Det är mycket viktigt för mig. För detta vill jag ordna en lista/sida med varje utrymme och vad jag vill uppnå. Jag klurar fortfarande på denna.

På gång i min Bullet JournalFörverkliga drömmar

Något jag märkt är att genom att ha en fin bok där jag samlar allt så blir mina drömmar tydligare. Jag skriver ner, dekorerar och verkligen insuper. Det bockas av och firas. Jag gillar det.

Att drömma både stort och smått är viktigt och när vi skriver ner så blir det mer verkligt. Vissa saker tar en livstid och andra går att göra redan nästa vecka. Det tycker jag om. Det blir enkelt att drömma då.

Vad har du på gång i din Bullet Journal?

 

8 tankar om “På gång i min Bullet Journal

 1. Ewa says:

  Blir alltid farcsinerad av dina listor kanske för att de enda ”listor” som finns är de post-IT lappar som finns på väggen och skrivbordet på jobbet. De funkar men är ju inte i närheten av att vara så vackra som dina!

  • Dorotea says:

   Vackert är inte alls viktigt. Det viktiga är att du har koll. Kanske kan du byta ut post-it mot ett block och skriva allt du ska komma ihåg där. Då har du allt samlat.

 2. Ida Svensson says:

  Jag gillar med tanken av en bucket list och har därför en lista över 100 saker jag vill uppleva/uppnå/se/göra under min livstid. Inspirerande och utmanande att komma på så många punkter!

  • Dorotea says:

   Ja, men precis. Det är intressant vad som händer när man kommer förbi 10-20 saker. Då börjar hjärnan leta mer och mer i dolda skrymslen och sånt man glömt kommer fram.

 3. Helena Roth says:

  Jag gjorde ett ”rensa igenom allt”-projekt som del av en onlinekurs jag gick med Michael Neal vid namn ”Creating the impossible” (den är fantastisk!). Jag bloggade dessutom om det, under #cleanse4expansion: https://cleanse4expansion.wordpress.com Det var en fantastisk upplevelse på många vis, fast jag inte blev klar med precis allt på min lista. Men det fysiska blev jag klar med, så när som på pannrummet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *