Hur har du det? Vad gör du idag? Samma som igår?

Jag tycker om att laga mat. Det har jag nog alltid gjort tror jag. Baka är inte tråkigt men inte det roligaste jag vet faktiskt. Jag lagar hellre en god mustig gryta än bakar en kaka.

Den senaste tiden kan man säga att det har varit en ovanlig syn att se mig lutad över grytorna. Jag har inte haft lust. Självklart har jag lagat mat men inget utöver det vanliga och inget som har krävt speciellt mycket. Jag kan inte säga att motivationen har kommit tillbaka men idag överraskade jag mig själv. Jag lagade inte bara sonens favoritmat som är broccolisoppa (inte svårt men uppskattat) utan jag ställde mig även och bakade frallor till. Ni kan tänka er vad gott det doftade i vårt hus. Sonen jublade när han kom till bordet och dottern var lycklig över de varma frallorna. Mannen tittade lite förvånat på mig.

Händer detta dig också? Att du plötsligt finner dig själv göra något du inte gjort på länge fast du egentligen tycker väldigt mycket om det. Jag är nyfiken på när du överraskade dig själv senast och vad du gjorde då? Berätta!

överraskadigsjälv2

överraskadigsjälv1

12 tankar om “Överraska dig själv då och då

 1. Helena Dahlberg-Sjöström says:

  Vad härligt det låter och att du överraskade inte bara dig själv utan hela familjen.. Vilken lycka! 🙂

 2. Barbro Olsson says:

  Det är intressant, det där, att sådant man tycker om att göra faller i glömska av olika anledningar. Då känns det lite som att komma hem om man rar tag i det igen!
  Broccolisoppa, mmm, vad gott, längesedan jag gjorde.
  Å andra sidan, tycker jag att det är roligare att baka!☺️

 3. Carina Hermansson says:

  Gillar mest att laga mat, baka sådär… men allra, allra mest älskar jag att måla och försvinna i min bubbla! Men visst är det härligt att överraska familjen med favvomaten 🙂

  När jag överraskar mig själv, ja numera är det när jag höjer blicken från datorn och upptäcker att flera TIMMAR bara försvunnit… bara så där!!!

 4. min tekopp says:

  Vilket underbart och tankeväckande inlägg. Jag fick en riktig aha upplevelse för några månader sedan när jag var istället för första gången på flera, flera år och sedan dess har jag lixom glömt bort hur mycket jag brukade älska det där. Nu är jag där en gång i veckan och det är för mig frihet, att få mocka, ryckta, rida och bara vara bland hästlort och lena mular 😉

 5. Klara says:

  Hm… det första jag kommer att tänka på är att jag har ägnat några dagar åt att komma ikapp på tvättfronten. Och faktum är att det är ganska trivsamt att bära smutstvätt, hänga ren tvätt, vika tvätt… Känns så… jordnära och enkelt : )

 6. Karin says:

  Ja, det som har överraskat mig mest på sistone är att jag faktiskt har gjort … ingenting. Bara suttit och tittat ut genom fönstret och låtit tankarna gå. Och så har jag kommit ihåg så många sådana stunder jag ägnat mig åt förr, när jag fortfarande var barn eller ungdom, och hur välgörande det är. Hur fantastiskt skönt det är att låta tankarna segla iväg, tappa tid och rum och bara vara.
  Jag hoppas att jag ska ha förstånd att fortsätta med det också framöver!
  Och jag hoppas verkligen att jag har vett att låta mina barn vara ifred när de gör just detta viktiga ”ingenting” …

 7. Dorotea says:

  Ingenting är en så bra syssla men ack så svår. Underligt att göra ingenting kan kräva mer övning än att göra för många saker samtidigt. Verkligen härligt att du har kunnat njuta av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *