Anmälan är avslutad för den här gången.


Då är det dags för andra omgången av Snigelpostklubben. Första omgången blev riktigt lyckad och det kan du läsa mer om här.

Detta är snigelpostklubben

Vi ska skriva brev till varandra. Vi ska skriva med den handstil vi har och vi ska berätta. Vi ska träna in nya vackra stilar för att vi känner för det och vi ska känna oss nöjda med hur vi skriver.

Så här kommer det gå till:

1. Varje månad den första kommer ett inlägg om att nu är det dags för Snigelpostklubben igen. I det inlägget kommenterar du att du vill vara med och efter tre dagar kommer jag att göra mitt bästa att para ihop personer som skriver brev till varandra.

Detta kommer i alla fall vara förfarandet nu i början. När vi blir många så kommer det hanteras på annat sätt men vi börjar så här.

2. Varje månad kommer ha ett tema. Hur du väljer att hantera detta tema är upp till dig. Du kan:

 • skriva om temat utifrån hur du uppfattar det
 • doodla/dekorera enligt temat
 • välja citat som är temarelaterade

Det finns alltså ingen regel för hur du väljer att göra. Temat är enbart en hjälp för att få fantasin att flöda. Jag vet att det kan kännas konstigt att skriva till någon man inte känner och inte har någon relation till och temat är tänkt att brygga denna känsla.

3. Någon gång under sista veckan i månaden kommer ett nytt Snigelpostinlägg här på bloggen och då visar jag upp bilder som jag fått av er under månaden. Det kan vara en bild när du sitter och pysslar med ditt brev, hur ett citat du skrivit blev eller en doodle du ritat. Återigen, som du vill och det du vill visa.

Brev är ju personliga för det mesta så hur mycket du vill visa är upp till dig.

Bilderna skickar du till mig via mejl eller så lägger du upp på Instagram under hashtaggen #snigelpostklubben så kan jag hitta de där.

#snigelpostklubben

4. Snigelpostklubben har en Facebookgrupp där samtal kan ske och det är även här listan över vilka som ska skriva till varandra hamnar och där ni sedan kan byta adresser med varandra.

Gå med i facebookgruppen här.

Varje månad har vi ett tema

Och som jag skrivit ovan så har varje månad ett tema. Förra månaden var det sommarkänsla vilket resulterade i berättelser om sommaren och somriga brevpapper.

Månadens tema

När jag var liten

Vill du vara med? Anmäl dig med en kommentar här nedan. Kommentaren är din inträdesbiljett till facebookgruppen och månadens omgång.

Anmälningen stänger söndagen den 2 juli.

48 tankar om “Snigelpostklubben – omgång juli

 1. Bettina Sörup-Madsen says:

  Hej
  Jag vill gärna vara med.
  Ha en underbar dag och helg!
  //Bettina

 2. Sussan Faugstadmo says:

  För 17 gubbar; räkna med mig! När detta kom till min kännedom blev jag glad och tänkte ’hmm det finns roliga saker kvar att pröva’ ????

 3. Kristina Gustavsson says:

  Självklart vill jag vara med även i omgång 2.
  Kristina Gustavsson i Varberg.

 4. annika says:

  Jag vill vara med. Brevet jag skickade den här månaden har nog tyvärr inte kommit fram, men kommer skicka ett back-up-brev idag (eller imorgon, om jag inte hittar en brevlåda som töms idag)

Comments are closed.