Nytt fokus i juni och lite nygammalt

Första måndagen i juni och det betyder att det är dags att bestämma ett nytt fokus och sätta månadsmål. Jag tycker alltid det är svårt att göra detta just i juni för mina tankar är redan på sommarlov och semester fast jag vet att jag har arbete kvar att göra.

Nytt fokus i juni och lite nygammaltNytt fokus i juni

Förra sommaren var jag ledig i juli för första gången på ett par år och det planerar jag att vara i år också. Bloggen sover aldrig men coachingen gör det. För att jag ska kunna släppa mitt företag med ro behöver jag sakta men säkert göra klart det jag vill ha klart och förbereda för en bra uppstart i augusti. Därför blir mitt fokusord för juni

NEDTRAPPNING

Det känns passande.

Nytt fokus i juni och lite nygammaltGammalt blir nygammalt

Men med det sagt så vill jag berätta att det kommer hända minst en ny sak under juni. Fast det är nog egentligen fel att säga. Nygammalt är mer rätt faktiskt. I januari stängde jag ner en grupp på Facebook som jag haft under minst två år, minns inte helt säkert, men det senaste har jag börjat sakna den. Det tar jag som ett tecken att det är dags att återuppliva den och se vad det kan bli av den.

I den gruppen pratade vi framför allt morgonrutiner och det kommer vi att fortsätta att göra nu också men inte enbart. Jag tänker att det ska vara en grupp där man får en bra start på dagen. Där man sätter sitt mål, blir peppad och känner att det är skönt att gå upp på morgonen och sätta igång sin dag.

Nytt fokus i juni och lite nygammaltMin kärna är tid

Mitt i allt detta bujosnack känner jag att det jag i grunden gör försvinner en aning och det är inte min mening och inte alls det jag vill. En Bullet Journal är ett verktyg för att få vardagen att fungera men det är inte kärnan i min verksamhet. Kärnan i min verksamhet är tiden och livet. I min header ställer jag frågan:

Har du tid för livet?

Det är det jag sysslar med. Jag hjälper dig att förstå din egen tid och placera ut det du vill göra med den tid du har på rätt plats. Planeringen är ditt hjälpmedel. Om du har den digitalt eller i en anteckningsbok är upp till dig.

Dessa två områden går hand i hand och det kommer de att göra här på bloggen även i fortsättningen. Du plockar russinen ur kakan. Lite här och lite där. Visst låter det bra?

Nytt fokus i juni och lite nygammaltNy grupp – En bra start på dagen

Tillbaka till gruppen. Den har tidigare hetat Gruppen för 5 AM:are men kommer nu att byta namn till

En bra start på dagen

Där är tanken att vi peppar varandra till att sätta mål, planera vår dag, bestämma vårt fokus och vi säger godmorgon till varandra. Godmorgon säger du den tiden på morgonen du känner passar dig. Klockan 05.00 är inget krav. Jag kommer inte dyka in där så tidigt varje dag. Jag håller mig helst borta från sociala medier tidigt på morgonen men en ny tråd kommer finnas där för dig från den tiden. Ett tema för varje dag utom lördag har jag tänkt.

Jag hoppas att du vill komma med.

PS Namnbytet sker under dagen. Jag ska meddela medlemmarna i gruppen först så de inte undrar vart de har hamnat plötsligt.

15 tankar om “Nytt fokus i juni och lite nygammalt

 1. Lisa says:

  God morgon! 🙂
  Jag ansökte om att gå med i gruppen. Jag har ju varit med i den förr, men jag gick ur väldigt många grupper och annat i vintras, då det till slut kändes som att jag var mer online än offline. Slösurfande är sannerligen en tids-ätare.

  Nu väljer jag lite mera selektivt.
  Att starta dagen bra har alltid varit viktigt för mig, då jag har en lång startsträcka innan jag ens är ”talbar”.

  Ha en fin dag! 🙂

  • Dorotea says:

   Ja, vad roligt att du kommer tillbaka till gruppen. En bra start på dagen är så viktigt och det där med att inte vara talbar på morgonen det är jag mästarnas mästare i kan jag säga.

   Jättebra att du valde att ta bort grupper för att minska ner din tid på sociala medier. Tidstjuv helt klart.

 2. Ewa says:

  Låter som en bra start på dagen. Eftersom jag pendlar brukar jag använda timmen på morgonen till att varva upp, och resan hem till att varva ner. Funkar bra!

  • Dorotea says:

   Ja det är så lätt att liksom bara sluta göra det som behöver göras för att man är så redo för semester. Testa nedtrappning och se vad som händer.

   Jag har sett ditt fantastiska inlägg men inte kommit till att kommentera. Det kommer.

 3. Kristina i Varberg says:

  Hej!
  Jag försöker också följa länken. Prövat olika sätt men det för mig funkar det inte heller.
  Behöver nog ytterligare lite hjälp, Dorotea!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *