Hur umgås man i Coronatider egentligen? Det är en bra fråga för det som gäller är STANNA HEMMA. Det är liksom inte mycket mer att säga om det egentligen men vi behöver alla social kontakt så självklart söker vi sätt att umgås som fungerar – nya sätt att umgås.

Detta gäller

Vi har alla hört vad som gäller nu när Coronaviruset tagit över vårt samhälle. Vi ska hålla oss på avstånd, tvätta våra händer mest hela tiden och vi ska helst stanna hemma, eller i närområdet till vårt hem, så mycket det bara går. Det är inte direkt de bästa förutsättningarna för att umgås men umgås behöver vi. Människor är sociala varelser och känslan av ensamhet kommer snabbt.

”Nya” sätt att umgås

Vi kallar det för social distansering när det kanske egentligen borde heta fysisk distansering. Vi får fortfarande lov att vara sociala men vi behöver hitta nya sätt att vara det på. Så vilka sätt finns det? Så här har jag gjort:

Videokonferens
Jag har aldrig pratat med människor så mycket på zoom som jag har gjort de senaste sex veckorna. Då är ändå zoom ett av mina mest använda arbetsverktyg. Min coaching sker den vägen. Jag har haft möten, pratat med vänner och haft After Work.

Det finns många varianter på det här. Det finns zoom, Teams, Skype och det går ju bra att använda FaceTime.

Altanhäng
Det går att samlas på en altan om man inte är för många på en gång och alla sitter med avstånd från varandra. Det går att prata och skratta ihop även om man inte sitter exakt bredvid. Det går inte att ha stor fest med andra ord men 4-5 personer kan man nog allt vara.

En kväll satt jag på altanen med tre vänner i flera timmar. Det gick åt många filtar då det var minusgrader, men det gick.

Nya sätt att umgåsI naturen
Det är helt perfekt att träffas på promenad i skogen eller i en park. Gå en bit från varandra och prata samtidigt som du njuter av den fantastiska naturen. Våren är fantastisk.

På en brygga
Ett vad de finaste mötena jag haft under den här perioden är på en brygga i båthamnen nära där jag bor. Vi satt på varsin bryggpall (det heter inte så men det ser ut som en) med bra avstånd från varandra. Jag tog med en termos kaffe och en termos te och så satt vi där och pratade i nästan två timmar. Underbart!

Vanligt telefonsamtal
Det finns såklart det helt vanliga klassiska telefonsamtalet. Det går också bra. Det är samtalet vi behöver. Det här att prata om vad som händer och hur man mår är oerhört viktigt för oss.

Vilket sätt har du umgåtts på det senaste?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *