Har du märkt att det blir ljust snabbt nu. Varje morgon är det skiljer det sig med flera minuter. Idag gick solen upp klockan 07:33 här i Göteborg och om exakt en vecka går den upp klockan 07:15. Det är 18 minuter tidigare. Så snabbt är helt klart rätt ord.

Tiden då flest svenskar går upp är lite för klockan sju. Hela 61% av Sveriges befolkning gör faktiskt det. Den vanligaste tiden gissar jag på är 06:30 men en stund före klockan sju är det helt säkert. Det bästa med det här tycker jag är att nu kan alla få en glimt av ljuset direkt när vi vaknar. Att vakna med ljuset är bra för hälsan och det gör oss piggare. Dessutom kan du få möjlighet att se en vacker soluppgång. Visst är det vackert?

Och i och med att ljuset nu kommer så vill vi fira detta och det gör vi med en utmaning. Såklart! Det handlar om att ”Räkna soluppgångar” mellan den 1 mars och den 30 april. Det är 60 soluppgångar du har möjlighet att föreviga med ett fotobevis. Utmaningen sker i en grupp på Facebook där du lägger upp ditt bevis på att du var uppe med soluppgången.

Jag tycker du ska vara med. Det blir roligt och du blir piggare på köpet. Det klarar du.

Mer information finns kan du finna här och gruppen på Facebook finns här.

(Källa: 61% av svenskarna går upp före klockan sju, IKEA- Life at Home Report)

soluppgång

 

 

 

Ikea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *