Nu går tiden fort känner jag. Dagarna försvinner och jul och nyår närmar sig med snabba steg. Det är precis som det ska vara nu i december känner jag.

Arbete varvas med julbak, lussefirande och julklappsköp. Lite städning också kanske. Jag försöker förutom detta att fylla december med mycket mys för jag känner att det är mycket det december handlar om för mig. Att sitta tillsammans med prydd gran och massor med ljus och mysa tillsammans. Självklart handlar julen om julklappar för barnen men när de blir äldre minns de det mysiga och det vill jag ge mina barn.

Jag önskar därför att du tar vara på tiden i december. Låt den inte helt springa ifrån dig utan sitt ner och bara njut av varandra också. Ät en lussekatt och titta på julgransljusen tillsammans. Den tiden kommer ge dig så mycket. Både nu och senare.

Kan du klockan? klockan5am

2 tankar om “Nu går tiden fort. Ta vara på den

 1. Lena Brolin says:

  SÅÅ bra och pedagogiskt detta med att skriva bredvid klockan!
  DET ska jag också göra till mina barn!
  Båda två har svårt att lära sig tiden och klockan.
  Detta var ju en JÄTTEBRA idé!
  TACK för den Dorotea!
  🙂
  Kraaaam!

  • Dorotea says:

   Den används mycket flitigt i skolan. I alla fall av de lite äldre lärarna. Vissa lär sig snabbt men för många tar det en stund att få kläm på det där.

   Du får tacka dotterns lärare Lena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *