För ett tag sedan var jag på KappAhl med min dotter. Vi skulle iväg på en bokrelease och dottern kom i sista stund på att hon inte hade några strumpbyxor. Detta visade sig vara avgörande för henne så vi begav oss till affären.

När jag står i kön, som på grund av underbemanning var lång, och dessutom långsam börjar jag prata med en man som klagade på att det tog tid. Jag höll med om att det nog vore bra att tillkalla en till person till kassan. Mannen säger: –Ja, vem har tid att stå här hela dagen? Jag säger: –Ja, jag ska vara i Kungsbacka om en kvart (detta säger jag med en helt lugn röst). Kungsbacka ligger 20 minuter ifrån. När jag har sagt detta säger en kvinna som står längre bak i kön mycket irriterat: –Varför är du ute och shoppar om du har så bråttom (riktat till mig).

Jag tog illa vid mig till en början. Jag ska ju ha koll på tiden och vara ute i god tid när jag ska göra saker. Men när jag hade tänkt efter en stund kände jag att det handlade inte om det i det här fallet. Detta handlade om att det ibland sker saker som vi inte styr över. Det jag brukar kalla för omständigheter. Vi var ute i god tid från början men så uppstod en situation som behövde lösas. I den stunden gäller det att snabbt överväga vad som är viktigast. För min dotter var det väldigt viktigt att ha strumpbyxor och affären låg på vägen så vi åkte dit.

[bctt tweet=”Ibland är det som är viktigt för dig helt oviktigt för någon annan.”]

Att hinna med allt hävdar jag är fullt möjligt. Det handlar om planering och prioritering men när det dyker upp en omständighet får man analysera situationen och fatta ett beslut utifrån det nya som tillkommit. Ibland är det som är viktigt för dig helt oviktigt för någon annan. Det är du som avgör.

IMG_2997

En tanke om “När omständigheten är viktigast

  1. Victoria Sjödén says:

    Ja så är ju livet. Saker händer och behöver genomföras, ibland innan något annat viktigt och planerat och ibland så fort som möjligt. Tänker flexibilitet och lösningsorienterat. Självklart kan man inte lägga negativitet eller ansvar utifrån sina egna planeringsmissar eller omprioritering på andra. Det gjorde du ju inte heller utan det kom upp i en konversation.
    Men visst man kan ta till sig om det skulle vara så att man uttryckt sig lite plumpt och då ta med sig det i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *