Ute är det solsken och så där grönt som det bara är i maj. Det är till och med varmt i luften men jag ligger under mitt täcke överdraget över ansiktet så att inget ljus når mina ögon.

Det är söndag och en stund i trädgården hade varit fint eller en utflykt men det klarar jag bara av i tanken. Inte i verkligheten. Så jag ligger kvar. Jag ligger kvar med mina tankar om otillräcklighet och känslan av bräcklighet. Inget av det går att greppa. Inget är begrlipligt. Jag vet med mitt intellekt att detta är bara idag. Imorgon blir en bättre dag men mina tankar seglar iväg till det omöjliga ändå. Till att det är så här jag är nu och det är så här det kommer att bli. Mörkt. Jag stannar här för här är bekvämt och vidrigt på samma gång.

Det gör ont där ångesten bor och huvudet är kaos. Inte en enda tanke landar. Jag försöker febrilt använda visualisering kring något jag tycker om för att landa där istället. Och det går. En kort liten stund men sedan är jag tillbaka till smärtan igen. Jag kan bara kontrollera i små sjok och får därför släppa taget och låta mörkret ta sin plats. 

Jag ligger och hör fotbollsjudet i bakgrunden. Sonen tittar på match. Det är de sista avgörande matcherna i Premiere Leauge och jag älskar fotboll. Det vet han så han sitter och tittar i tystnad. Och jag lyssnar på ljudet som har en lugnande effekt på mig. Det vet han också. Han är smart den lilla ungen.

Jag ogillar det här. Ångesten. Mörkret. Viljan att stänga av. Jag vill inte men det är inte jag som styr när det händer. Jag funderar på vad jag ska ändra för att inte falla tillbaka men jag har inte hittat svaret än så jag utgår ifrån att detta är hur jag är. Jag får hantera det från gång till gång och glädjas varje gång det är över.

Idag är det dagen efter. Jag är skör och utan energi. Jag har avbokat allt i mitt schema och tar en dag för mig själv. Kanske beger jag mig ut och sätter mig på en brygga nere vid vattnet. Kanske inte. 

Mörkret börjar i alla fall skingra sig och nu tar tankarna om läkning över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *