April är min månad. Jag fyller år och det spelar ingen roll hur gammal jag blir för jag ser alltid lika mycket fram emot det. Jag tycker om att få ordna med kalas och bjuda in de jag tycker mest om att vara med. Det fina när man fyller år är att man får önska sig saker.

Mina födelsedagsbjudningar

Varje år bjuder jag in mina finaste och bästa väninnor för en kväll med mat, prat och skratt. För det mesta har jag någon form av tema vilket har lett till många skratt under åren. Ett år ordnade jag teparty och då skulle alla komma i hatt. Den bästa hatten det året var gjord av ett påskägg och ett avokadonät. Förra året var temat kvinnor i litteraturen. Jag var klädd som påve ur min favoritbok ”Påven Johanna”. I år tror jag att temat ska vara kafferep med sju sorters kakor. Skulle tro att gästernas instruktioner blir att klä sig i sin bästa tantutstyrsel. Det kan bli roligt.

Om jag får önska

När man fyller år får man ju lov att önska sig saker och förutom att jag önskar mig fred på jorden, snälla barn och lika lön för lika arbete så har jag faktiskt en liten önskelista med saker också.

1. Jag känner stor brist på gröna växter i mitt hem. Jag tror inte man kan få för många. På min önskelista har jag Monstera, Rundkalatea (den gröna), Gullranka (jag har en liten som det inte går att ta sticklingar från än), Fredskalla och Prickblad. Succulenter, kaktusar, i mindre storlek går också bra.

Sandra, hos atilio, har just nu byte av sticklingar på sin blogg. Superkul idé.

2. En ringhållare. Denna är rolig tycker jag men det behöver inte alls vara en i form av en kaktus.

3. En rund spegel som ska sitta över soffan i vardagsrummet. Det känns som den saknas där just nu. Denna är från Hemtex.

4. En ljusstake i silver som är lite kringelikrokig. Drömmen skulle vara vänskapsknuten från Svenska Tenn men den är på tok för dyr. Den här från Åhléns är också fin fast den är i guld.När man fyller år får man önska sig saker

5. En blomställning att ha bredvid soffan skulle vara fint också.

3 tankar om “När man fyller år får man önska sig saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *