På Facebook ser jag bilder på barn med sina skolväskor. Skolorna börjar denna veckan och alla gör sig redo för hösten. Ute skiner solen och vi har varmare än vi haft på hela sommaren så det blir lite utav en krock. Sommaren är som bäst samtidigt som vi känner höstvibbarna när det kommer till inspiration och planering.

Hur ska man tänka nu? Jag tycker att den här höstinspirationen som kommer varje år är positiv. I den finns driv. Man ställer sig frågor som handlar om hur man vill ha det och vad som ska hända. Ska det bli någon större förändring i höst eller ska man köra på som vanligt? Det är mycket energi i luften och de flesta är verkligen på väg framåt. När vi gör oss redo för sommaren tror vi på något sätt inte att vi ska känna denna motivation igen. Då vill vi bara vila men den kommer. Varje år. Plötsligt hoppar den på oss.

Jag tänker så här när det kommer till höstinspirationen och planeringen. Använd drivet som du känner och fundera på vad du skulle vilja använda det till.
√ Ska den användas för en förändring på jobbet eller för dig själv?
√ Vill du göra något helt nytt?
√ Vill du göra på samma sätt som förut?
√ Vill du styra upp det du gör idag så det blir mer tydligt?
√ Vill du hinna med mer än du gör idag eller vill du få in mer lugn-och-ro-tid?

Det kan vara vad som helst. Och allt är bra. Det som är viktigt är att du tänker till och funderar på hur du ska göra. Låt inte drivet och känslan av förnyelse försvinna och sedan landa i en höstdepp. Det vore så synd.

Och hur ska du göra med det här att det blivit höst mitt i den varmaste sommaren?
√ Ta med barnen ut när ni kommer hem från skola och jobb.
√ Ät middag ute på gräsmattan utanför huset.
√ Åk och ta kvällsdopp.
√ Ta promenader i naturen där ni bor.
√ Sov i sovsäck på balkongen bara för att det är spännande.

Berätta gärna hur du gör när du känner höstinspirationen hoppa på dig.

Höstinspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *