Mina tre sätt att komma på vad jag ska blogga omVet ni, här sitter jag och ska skriva ett blogginlägg och jag har ett helt uppslag med ämnen jag vill skriva om. Jag har alltid massor med idéer och jag har färdiga inlägg som väntar på att klickas iväg men just idag känner jag inte för något av dem. Inget känns som det rätta. Det finns ingen anledning till att jag känner så utan det är bara en sådan morgon. En morgon där inget jag skriver känns rätt i maggropen.

Mina tre sätt att komma på vad jag ska blogga omKänns det inte rätt, då blir det inget

Jag skulle kunna ta några foton på sidor i min Bullet Journal och skriva några ord. Det är ett enkelt inlägg för mig att skriva framför allt om tycker sidorna är viktiga eller extra fina. Det skulle också vara lätt att skriva en tipslista över något klassiskt ämne som fokus, produktivitet eller en pusselbit i ditt vardagspussel men just idag har jag ingen bra vinkelt att angripa något av dessa ämnen på. Känns det inte rätt, då blir det inget.

Mina tre sätt att komma på vad jag ska blogga omMina tre sätt att komma på vad jag ska skriva om

Jag har lärt mig genom alla dessa år som jag har bloggat att vissa dagar är så och det finns ingen direkt anledning. Orden lägger sig inte på plats bara. Ibland kan det vara att något viktigt håller på att gro som jag senare kommer skriva om. Kanske är jag bara trött.

Detta skulle jag kunna hänga upp mig på och tänka att kreativiteten har försvunnit och att det här med bloggande inte är ämnat för mig. Jag vet att orden alltid kommer tillbaka. Kanske om en kvart, två timmar eller imorgon och jag vill med det säga till dig som också bloggar att det går upp och det går ner. Jag är inne i en våg av idéer just nu, trots dagens känsla, och jag älskar verkligen det här sättet att förmedla kunskap och vardagsglimtar på.

Jag får ofta frågan:

Hur kommer du på vad du ska skriva om?

Jag har tre sätt:

1. Idéerna kommer till mig spontant eller i samtal jag har med människor.

2. Jag reagerar på något som jag läser eller som någon säger

3. Jag gör research inom mina ämnen. Jag läser massor varje dag.

Mina tre sätt att komma på vad jag ska blogga omEn färdig lista med ämnen att blogga om

Det är svårt för mig att blogga varje dag genom att sätta mig vid datorn och tro att det ska komma ett inlägg bara så där. Hade jag skrivit enbart om mitt liv då hade jag kunnat det men det är ju inte riktigt det jag gör även om det vävs in.

Jag har alltid en färdig lista med idéer för veckans blogginlägg och jag har alltid ett antal inlägg som är färdigskrivna. Det ser jag till att ha. Listan skriver jag oftast på söndagar och sedan plockar jag det ämne som jag känner för att skriva om eller som jag har låtit snurra tillräckligt många varv i mitt huvud. Jag har dessutom alltid utrymme för de spontana inläggen. Alltså den där idéen som kommer till mig och jag vill skriva om direkt eller en reaktion på något jag sett eller ett utdrag ur ett samtal med en klient. För mig är det viktigt med det spontana för att jag ska fortsätta tycka att det är roligt att skriva.

Mina tre sätt att komma på vad jag ska blogga omOm orden inte kommer

Känner jag inte för att skriva eller orden inte kommer till mig då brukar jag ta kameran och fotografera för de inlägg som jag tänkt mig skriva under veckan. Jag behöver ju ha fotona klara för att det ska bli ett komplett blogginlägg. Det är otroligt frustrerande när jag inte har rätt foton även om jag ibland får leva med det.

Mina tre sätt att komma på vad jag ska blogga omTanke, arbete och kärlek

Att blogga är inte ett enkelt jobb. Det behövs tanke, arbete och kärlek. Ibland behövs det lite magi också. Dagar som denna till exempel. Och för mig har det kommit att bli lite av en livsstil. Det kan låta underligt men det är så det är. Jag saknar bloggen om jag inte skrivit på ett tag och jag saknar dig som läser. Jag gillar interaktionen. Jag gillar att få förmedla det jag kan till dig som läser även om det inte varje dag är det du behöver. Det är pedagogen i mig tillsammans med att vara entreprenör, företagare och medmänniska som gör att jag kommer att fortsätta länge till.

11 tankar om “Mina tre sätt att komma på vad jag ska blogga om

 1. Annica says:

  Jag är nog väldigt spontan i mina inlägg. Men som sagt, jag har en mer ”vardagsblogg” med inriktning mot sjukdomar och familjen – så inte direkt svårt att vara spontan i det. 🙂

 2. Lisa says:

  God morgon!
  Jag har en lista med ämnen som ligger mig lite mer nära. Efter en intensiv vår hoppas jag på att landa lite mera och fortsätta med mitt bloggande på ett lite mera konstruktivt sätt. Men jag lovar inget. Men mera Bullet Journal blir det definitivt. 😉

  • Dorotea says:

   Lova är bra att inte göra för det kan ibland bli svårt att hålla ett spår känner jag. Bullet Journaling är alltid intressant att läsa om 😀

 3. Lisa Engelke says:

  Jag skriver bara från hjärtat och när lusten faller pp. Mina i lägg är oftast i mini-novell-format. Tjänar du pengar på din blogg? Skulle gärna börja sträva mot den riktning gen att bloggen kan ge mig en liten sidoinkomst men vet inte hur jag ska gå tillväga. Har di några tipps? Önskar dig en fin dag.
  Vänligen http://www.alltutomlagom.blogspot.se

  • Dorotea says:

   Ditt sätt att skriva tycker jag låter väldigt förlösande. Härligt.

   Om du vill ha information om att tjäna pengar på din blogg så rekommenderar jag att gå in på Influencer of Swedens sida. Där får du massor med information och jag rekommenderar också att du går med som medlem. https://influencersofsweden.se

 4. Aggie says:

  Jamen precis så är det, vissa dagar är orden inte alls med en och då är det bästa för mig att bara vänta tills de bubblar upp igen, för det gör de alltid.

 5. CorinneGrönholm says:

  Vilket bra inlägg! Jag skriver också mest spontant det jag vill skriva om just den dagen. Borde dock bli mycket bättre på att ha en back up då de ibland blir att jag inte hinner skriva vilket gör att bloggen antingen ekar tomt eller att inlägget blir väldigt kort. Ska försöka mig på ditt tips om att skriva upp några ämnen. Jag skriver en hel del faktabaserade inlägg om livsstil så dem kunde jag ju helt klart bli bättre på att förbereda på förhand! Tack för ett bra inlägg med många bra idéer 🙂

  • Dorotea says:

   Sätt dig med papper och penna och skriv ner ALLT du kommer på. Begränsa dig inte. Du kommer ganska snart ha en hel sida med förslag på inlägg. Sedan kan du skriva stödord eller tankar om vad du tänker dig varje inlägg ska innehålla och tada du har underlag för en hel massa inlägg.

 6. Ingela says:

  Jag skriver också mycket på inspiration och transpiration. Sedan blir jag grymt inspirerad av dig. Det är bra, för då blir jag mer produktiv. Tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *