Hej på dig denna måndagsförmiddag! Hoppas du fått en bra start på veckan.

Denna veckan är temat för inläggen här på bloggen PASSION. Därför vill jag börja veckan med att dela mig av mina tankar om passion.

passionSamtal om passion

Jag hamnar ofta i samtal om passion. Samtal om vad passion är för något och om man ska följa sin passion. Samtal om hur viktigt det är att göra det man verkligen älskar och att det borde vara en stor del av livet. Jag har rätt många tankar om detta och kanske är de samma som dina. Hur som helst så tycker jag att det är intressant att fundera på hur viktigt det kan tänkas vara att göra saker som man älskar. Påverkar det oss eller är det mer en bisyssla? På vilket sätt kan passionen bli en del av livet och hur mycket speglar den vår personlighet. Många tankar och allt kommer jag inte in på idag utan jag börjar smått.

passionMina intressen i livet

Jag har alltid haft tydliga intressen genom livet. Det har inte alltid varit samma sak men det som jag intresserat mig för har alltid varit oerhört viktigt för mig i den perioden av mitt liv. Jag ger mig ofta hän helt och hållet till en idé jag får eller en hobby. Ska det göras så ska det göras på riktigt.

Mina intressen har varierat mycket och det skulle man kanske kunna säga har varit som ett sökande efter min faktiska passion men jag är inte helt övertygad om det. Jag tror vi kan vara passionerade för många saker samtidigt och olika saker genom livet.

När jag var barn älskade jag att leka tepartyn och tvingade alla jag hade i min omgivning att vara med. Det var inte en lek jag bara lekte en liten stund utan i flera år. I mellanstadiet tog hästarna över och jag red fram till gymnasiet. Jag tillbringade många dagar i veckan i stallet och jag förälskade mig i dressyren. Jag fick lägga hästintresset på hyllan när min rygg sa ifrån. Under gymnasietiden hade jag faktiskt inget som jag höll fast i hårt utan då var det snarare vännerna som var det viktigaste. Inte helt ovanligt i den åldern. Jag blev lärare senare och älskade allt som hade med undervisning att göra. Det är en passion jag fortfarande har kvar. Helhjärtat. Idag gör jag det på ett annat sätt.

passionMin passion idag

Idag är min främsta passion drivandet av mitt företag och människorna jag hjälper. Det ger mig så mycket glädje och jag kan inte sluta. Ibland tänker jag att nu räcker det. Nu är jag klar med företagandet men den känslan håller inte i sig länge. Jag vill påverka, inspirera och hjälpa. Det är viktigt för mig.

Utöver det skulle jag säga att blommor är en passion och inredning och fotografering. Fotograferandet följer mig i allt jag gör. Blommorna odlar jag inte längre själv men jag har alltid hemma så jag kan njuta av dem. När det kommer till inredningen har det stillats något men jag gör gärna om hemma ofta.

Ett stort intresse som jag alltid har haft är skrivandet. Jag skriver hela tiden. I dagbok, böcker och här på bloggen. Jag skriver för hand och jag skriver digitalt. Utan skrivandet skriker kroppen. Det är ett utlopp jag inte kan var utan.

passionEn stor känsla

Passion är en stor känsla. Det är en kärlek till något. Det tar över en i stunden och stannar kvar i tankarna när man gör något annat. Passion tar en till ställen man inte hade tänkt man skulle och passion överraskar ständigt. Jag vågar sådant jag inte trodde jag skulle våga för att jag brinner så för det jag gör. Jag trodde aldrig jag skulle våga stå i tv och prata eller i radio men det är fantasiskt roligt när jag får prata om det jag brinner för.

passionMina tankar om passion

Visst är det viktigt med intressen och det är viktigt att låta passionen vara en del av livet men jag sätter mig nog emot att passionen måste leda alla val vi gör. För vissa räcker det att ha passionen som en hobby medan andra vill ha det som yrke också. Vilket som är okej.

Däremot tycker jag det är tråkigt om det inte finns möjlighet för dig att göra det där du älskar eller att du inte vet vad som är en passion för dig. Det kan verka underligt för någon som brinner för mycket men det är ingen självklarhet. Jag tror ju i och för sig att passionen finns där men den har inte fått komma till uttryck och då är frågan hur viktigt det är att dra fram den. Är det verkligen något som ska eftersträvas? Jag vill svara ja på den frågan. Inte för att du måste göra det hela tiden utan för det kommer ge dig glädje och mening. Det kommer ge dig något att alltid komma tillbaka till som ger en god känsla. Något som pockar på uppmärksamhet när livet känns jobbigt eller trist. Passionen lyfter dig. Den tar dig, som sagt, till platser du inte kan tänka dig nu. Både fysiska platser och platser inom dig.

Om du får utrymme för det du älskar blir livet ljusare på något sätt. Jag tror det är viktigt att få utlopp för sin energi men också att ha något att se fram emot.

Om du älskar att resa så är det förmodligen inte något du gör hela tiden utan det är något du planerar för. Du bestämmer var du ska åka nästa gång och fram tills dess läser du allt du kan komma över om resmålet och funderar på vad du vill se när du är på plats. Resan är liksom det som kommer sist på listan. Förberedelsen tar också tid men ger samtidigt glädje. Det är passion. Det är glädje.

Vad är din passion?

Jag tror säkert att du har något som du är extra passionerad för i ditt liv. Något som du alltid ser fram emot. Det måste inte vara något extravagant. Det kan vara att tillbringa tid med barnbarnen eller att måla tavlor. Högt och lågt så att säga.

Vad är din passion i livet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *