…med ljuset blir det lättare tänker jag.

De senaste dagarna är mina tankar inne i mars fast februari inte är slut än. Rätt vanligt för mig det där att vara steget före hela tiden och ibland glömma bort att vara här och nu. Men så här går mina tankar om mars…

Fokusord

Varje månad väljer jag ett fokusord. Det har jag gjort i många år och det passar mig bra. Vilket fokusord det blir kan jag inte planera långt i förväg utan det brukar komma till mig när jag minst anar det. Den enda månaden som egentligen har samma fokus varje år är januari. Det känns helt enkelt alltid rätt att börja året med att tänka. Januari är min tänkarmånad. Då jag funderar, reflekterar och känner in. Jag tror den ger mig energi och gör också att de andra månadernas fokus kommer så naturligt av sig själv.

Mina tankar om februari

Innan jag dyker in i mars tänker jag att det nog ändå vore bra att reflektera över februari. Februari är ju inte helt slut än men det är inte många dagar kvar.

Februari har känts lång vilket den alltid gör tycker jag. Det är inte direkt en favorittid på året för mig. Jag har haft fokusord ACTION den här månaden.  Det kommer bra efter en tänkarmånad. Och action har det varit. Första omgången av Bootcamp har varit helt underbar. Det har varit så fantastiskt att följa alla som deltog. Det har varit ett privilegium att lyssna till deras reflektioner. Utöver bootcamp jobbar jag på fler kurser i bakgrunden och jag har såklart coachingklienter som håller mig sysselsatta.

Precis i början av februari bjöd jag in några av mina entreprenörsvänner på vad jag kallade för Bubbel & Visioner. Vi delade med oss av vår vision för året och vilket fokus vi kommer att ha framöver. Vi bad också varandra om hjälp. Det var en härlig kväll. Det är verkligen viktigt att ha kollegor även när man som jag är egenföretagare.

Mina tankar om mars

Nu kommer snart mars. Månaden då det tydligt blir ljusare och ljusare. Det är månaden då jag känner att min energi vänder från passiv till mer aktiv.

Igår kom ordet till mig. Det som ska vara mitt paraply under mars månad. Ordet: RUTINER! Kan inte bestämma mig om jag tycker det känns kul eller inte men jag vet att jag behöver få bättre struktur på mina dagar. Och med ljuset blir det lättare tänker jag.

Vad behöver jag få ordning på då? Det är flera saker så jag får fundera på hur jag ska göra det för det blir sällan bra att ändra i för mycket samtidigt. Men tydligast är min sömn. Alltså jag måste börja sova. Jag har ingen aning hur så jag kommer behöva ta hjälp med det. Kopplat till sömnen är mim morgonrutin.

Min morgonrutin är min absolut viktigaste del av min dag. Jag är beroende av den. Den tar mig in i dagen och den hjälper mig att förstå hur jag mår och hur måendet kan komma att påverka min dag. Den morgonrutin jag har nu är väldigt beroende av att jag vaknar en bra tid på morgonen så att jag är klar när arbetsdagen startar. Det är just det jag behöver ändra på.

Eftersom jag inte sover bra kan min morgonrutin inte vara beroende av en viss tid. Det skapar en stress som inte gör något bra för min sömn. Det viktigaste i min morgonrutinen är skrivandet. Jag skriver fram min dag kan man säga. Den stunden ligger absolut först. Så fort jag vaknar. Det vill jag ändra på. Inte för att det inte fungerar idag utan för att jag tror på att förändra och se vad som händer. Ger det en ny effekt om jag gör annorlunda?

Hur som helst, morgonrutinen ska ändras. Jag tänker att jag på något sätt ska jag ta med er på den resan. Jag har inte tänkt ut hur än.

Så ja, rutiner. Sömn och morgonrutin i fokus. Vad mer får jag se.

Hur har februari varit för dig? Vad tänker du om mars?

NÄSTA BOOTCAMP BÖRJAR DEN 28 FEBRUARI. Det finns platser kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *