Hej måndag på dig!

Mina sommarrutiner är egentligen de samma som resten av året för det finns ingen anledning att ändra de rutiner och vanor som fungerar. Däremot ändras tiderna och takten.

Friheten är viktig

På sommaren är det viktigt för mig att få lov att minska ner på känslan av måsten. Jag behöver känna friheten ännu mer påtagligt än vad jag gör resten av året. Det kommer med vädret tror jag. Jag vill känna att jag flyger.

Det som ändras mest är tiderna skulle jag säga. Innehållet rubbar jag inte i första taget eftersom jag vet att det som ingår i till exempel min morgonrutin gör mig gott. Däremot går jag upp när jag känner för det helt beroende på när jag lagt mig på kvällen. Läggtiden är rejält varierande just nu kan man säga.

Mina sommarrutiner

De rutiner som verkligen är viktiga för mig och som även är tydliga på sommaren är:

 • morgonrutinen
 • min Bullet Journal – dagboksskrivande mest nu sommartid.
 • kvällsrutinen

Det som inte blir lika noga är att följa upp min planering eftersom jag valt att inte göra någon direkt planering för sommaren. Många av de rutiner som fallit bort är kopplade till mitt arbete så det är helt naturligt att de inte utförs.

Morgonrutinen

På morgonen smyger jag upp långt före alla andra. Här hemma sover alla länge. Om vädret tillåter sätter jag mig i soffan på altanen. Där sitter jag och andas och funderar på dagens aktiviteter. För det mesta har våra dagar varit helt oplanerade så jag känner efter vad som skulle vara kul eller nödvändigt att göra. Jag dricker te och njuter av den sköna luften. I och med att jag inte planerar så mycket så faller den delen av min morgonrutin bort. När jag har insupit morgonen sätter jag mig i soffan inomhus med min dator och skriver ett blogginlägg eller kollar av mina mejl. En kort stund.

Min Bullet Journal

Jag skriver mest dagbok sommartid men en och annan projektplanering har allt hamnat i boken. De skriver jag när det känns relevant. Det gäller att följa flowet så att säga.

Kvällsrutinen

I min kvällsrutin ingår alltid att plocka ordning på nedervåningen så det gör jag och när det är gjort sätter jag mig i soffan och skriver dagbok. Ibland har jag lite lugn musik på och ibland sitter mannen med. Är vi tillsammans är vi oftast tysta.

Hur har du det med dina rutiner sommartid?

8 tankar om “Mina sommarutiner

 1. Annika Andebark says:

  Jo, de är väl ganska lika – fast just nu har jag släppt lite på morgonrutinen. Jag brukar ta en daglig meditationspromenad direkt jag stigit upp. Nu händer det att jag bara går ut i trädgården och plockar bär, fixar och bara njuter.

  Kvällsrutinen består av styrketräning innan vi lägger oss (sit-ups, armhävningar – ibland byter vi sit-ups mot yoga).

 2. Lite mera rosa - Cornelia Tonéri says:

  Jag har verkligen inga rutiner sommartid – tänkte jag. Men så fick jag ändra mig. För oavsett sommar eller vinter så är min rutin att alltid sammanfatta dagen i några små meningar i min analoga kalender. Så det är min rutin oavsett årstid. 🙂

 3. Malin Lundskog says:

  Mina sommarrutiner är ganska mycket samma som resten av året. Alltså: går upp när jag vaknar, skriver, mediterar o går ut på promenad/löprunda inkl bad (okej – inte varje dag hela året just det där med bad). Sen – blir det som det blir typ.

 4. Ulrica says:

  Jag skulle nog säga att mina rutiner är ganska lika även under sommar och semester. Det enda som skiljer sig under mina semesterveckor är ju att jag inte går till jobbet på morgonen och att frukosten blir lite längre. Jag skulle också säga att mina rutiner liknar dina extremt mycket, möjligen så skriver jag inte så mycket dagbok men annars är vi väldigt lika 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *