Som egen företagare är det ibland svårt att sudda ut mellan jobb och ledighet. Jag älskar det jag gör så för mig är det ingen börda att sitta och jobba på en lördag. Däremot tycker jag att det är väldigt viktigt att se till att ha ledigt och släppa jobbet.

Jag jobbar på lördagar om det passar in i familjens schema och aktiviteter. Idag har vi en dag då alla lite gör sitt. Leker på sina rum eller ser film. En slappedag med andra ord. Då kan jag sitta med mitt medan familjen sysselsätter sig. Det som är skillnaden på lördagsjobb och vardagsjobb är att jag håller mig till att göra sådant som känns okej att bli avbruten i. Det blir sorterande av papper, dokumentation av klientsamtal, skissande på idéer och lite bloggande. Skillnaden är också att om familjen får lust att göra något annat än leka inomhus så släpper jag jobbet och gör det som de önskar.

söndagar jobbar jag inte alls. Det är min helt lediga dag. Då gör jag sådant som är bra för själen. Jag behöver en sådan dag i veckan då jag gör mitt bästa i att rensa hjärnan och göra mig klar för måndag. Jag samlar in energi. Oftast ligger jag kvar rätt länge i sängen och läser och dricker te. Jag trivs verkligen med det. Ibland sitter jag ensam och ibland har jag något barn som sitter bredvid med sin bok. Kan jag så går jag gärna en promenad och njuter av det vackra utomhus men samtidigt är det en liten chansning för mig att ge mig ut på det sättet för min hjärna sätter lätt igång då.

Måndag börjar jag alltid med att planera hela veckan. Då kollar jag över alla bokade tider. Vad som är mest akut under veckan och vilka kreativa projekt jag ska ta tag i. Jag sätter agendan för hela veckan som jag sedan utgår ifrån när jag gör mina dagsplaneringar. Jag fortsätter min dag med måndagsmöte med min assistent och sedan sätter jag igång med bestämd uppgift för dagen.

Tisdag är min mötesdag. Möten har jag antingen ute på stan eller på Skype. Mellan mötena ringer jag samtal eller mejlar personer som jag vill få tag på.

Onsdag är min klientdag. Så långt det går bokar jag in coachingsamtal på onsdagar och fredag förmiddag.

Torsdag är min kreativa dag. Dagen då jag skissar på idéer och dyker in i pågående projekt. Jag skriver blogginlägg och krönikor. Jag gör sådant som är planerat men låter det också finnas tid för min popcorn-hjärna att jobba som den vill.

Fredag har jag coachingsamtal på förmiddagen och sedan samlar jag ihop veckan genom att kolla över min planering för att se att jag inte glömt något viktigt. När jag är klar med det brukar jag ta fredag och städa här hemma och göra klart för fredagsmys.

Låter det väldigt välordnat? Ja kanske men jag trivs med det. Självklart är det så att denna plan inte håller varje vecka. Det händer saker som inte jag har kontroll över. Mässor, möten och evenemangsdatum styr inte jag utan jag går när dessa är. Och jag går och fikar med vänner och har spontant inbokade möten. Jag vet ju aldrig vem som ringer och vill träffas.

Fördelen med att vara välplanerad är just att jag kan vara väldigt spontan. Jag har koll på när vad händer och har utrymme för det oväntade. Livet är allt utom statiskt.

Hur gör du?

veckan5am

4 tankar om “Min vecka ser ut ungefär så här

 1. Britt says:

  Önskar jag hade en bra struktur som du! Jag jobbar med massage och kraniosakral behandling tors, fre o lördag.
  Försöker var närvarande fredag kväll med maken…
  söndagar oftast lite blandat. måndag tvätt o städ och telefonsamtal med kunder o annat
  Tisdagar har jag bestämt att i år ska jag ha mina kundträffar då jag arbetar med Forever Livings produkter (aloe vera).
  Onsdag: umgås jag på eftermiddagarna med mitt älskade barnbarn.

  • Dorotea says:

   Jag tycker det ser ut som du har en bra struktur på din vecka. Det handlar om att ha en tanke kring att ha ”bestämda” dagar för aktiviteter. Det går inte alltid att få det att bli så. Det viktiga är att du känner att du får in det du vill få gjort i din veckoagenda.

 2. Jessica says:

  Jag har inga struktur alls men strävar efter att få en. Är säker på att det kommer lösa sig efter att följt din blogg o läst din bok. Dock ser det ju annorlunda ut för mig som jobbar heltid som anställd plus företag på kväll o helg.

  • Dorotea says:

   Ja så är det ju. Våra livssituationer är olika och ens planering behöver anpassas efter det. Jag är helt säker på att du kommer finna det sätt som är bäst för dig. Och får du svårt vet du vart jag finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *