Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

Idag får det bli en bildkavalkad av gröna växter för jag har ägnat förmiddagen åt att få ner min stressnivå efter en kaosmorgon. Dottern vägrade stiga upp och tog på tok för lång tid på sig att duscha. Så när det blev tyst här hemma bestämde jag mig för att ta mig tid för mina växter. Lite växtkärlek ni vet. Sprayade dem med vatten och pratade lite om livet. Det där de behöver då och då.

Ner med min stressnivå med hjälp av kameran

Att fotografera lugnar ner mig. Det är bara jag och kameran. Jag tittar genom linsen och ser inget annat än just det jag ska föreviga. Om inte det är mindfulness så vet jag inte vad som är det. Det är jag, kameran och motivet i nuet.

Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

Det här med mönster på bladen är så vackert.

Min stressnivå går ner med kameran som sällskapIngen expert

Jag är ingen expert på växter utan de råkar bara trivas väldigt bra hemma hos mig. De stora fönstrena i vardagsrummet verkar vara alla växters favoritplats. Får de bara vatten, en dusch då och då och en kork växtnäring ibland så tycker de livet är perfekt.

Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

Nu ska de väl bli glada? Både lite vatten på bladen och frisk luft.

Min stressnivå går ner med kameran som sällskapGrönt överallt

Jag hade en lång period då jag inte hade nästan några växter alls hemma. Fick för mig att de störde mig. Fråga mig inte hur jag tänkte för det vet jag inte. Nu vill jag ha grönt överallt helst så att jag fick fem vackra gröna i födelsedagspresent gjorde mig väldigt glad. Nu ska de bara få en bra plats att stå på. Jag tror jag får skaffa någon hänganordningsgrej så att någon kan hänga istället för att behöva en ställyta.

Hur som helst känner jag mig lugnare nu och känner mig redo att ta ta tag i lite arbete.

Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

De nya blompedestalerna gör verkligen sitt jobb bra.

Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

Jag älskar verkligen min gamla sockerlåda och är glad att den fått komma in i huset igen.

Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

Sockerskålen fick min man och jag när vi gifte oss. Den har ett lock som inte sitter riktigt stadigt. Personen vi fick den av sa: Precis som ett äktenskap. Det är inte alltid stadigt. Nu får den agera kruka en succulent.

7 tankar om “Min stressnivå går ner med kameran som sällskap

 1. Gunnar F Novik says:

  Gatufotografens (min) stunder och perioder av ”mindfulness” (hemskt ord, förresten) handlar alltid om du kommer in i ditt flöde eller inte. Går det enkelt och är roligt eller måste du kämpa? Så vitt jag vet gäller det all typ av mer eller mindre konstnärlig verksamhet. Och växterna har blir väl gärna fotade från alla möjliga vinklar, eller hur?

  • Dorotea says:

   Jag är inte heller förtjust i ordet mindfulness men det är på mångas läppar. Visst är det så att utan flow blir inget bra. Jag är ingen proffsfotograf så det kan ta tid ibland och vissa dagar blir inget bra. Jag är inte så petig med att allt alltid ska vara så väldigt i fokus och perfekt, som du ser. Växterna var superglada för uppmärksamheten. De står stolta på sina platser nu.

 2. Helena Roth says:

  Även jag har ett begynnande ökat inflöde av gröna växter och blommor hemmavid, efter många år med mest fokus på trädgården. Pelargonknoppar på G lite varstans!

 3. Karin says:

  Jag är värdelös på odling både inne och ute. I mitt senaste blogginlägg är det i o f s bilder på tulpaner i vårt trädgårdsland, men det är mer tur än skicklighet att tulpanerna står där och är vackra, haha!
  Men kameran är perfekt sällskap på avkopplande promenader i naturen. Jag ser allt på ett annat sätt när kameran är med.

 4. Linnéa says:

  Jag blir också lugn av mina växter! Mindfulness är också något som får ner min stressnivå ???? vart har du köpt dom där pidestalerna eller vad man ska säga som står bredvid din soffa? ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *