Det är lätt att säga att dagen inte blev som du ville men frågan är vad det resultatet baseras på. Är det en känsla? Är det att du inte fick tillräckligt gjort eller handlar det om att du inte hann med att göra något som inte ingår i ”måste”gruppen?

HUR BEDÖMER DU VAD SOM ÄR EN BRA ELLER DÅLIG DAG?

Det finns många sätt att bedöma vad som är en bra eller dålig dag. Det kan vara:

ditt humör
din produktivitet
din prestation
mängden feedback från andra
antal uppgifter avbockade på att-göra-listan
osämja på arbetsplatsen/hemma
för många störmoment
ingen tid över till hobbies alternativt egentid

Detta är bara några förslag på vad som kan ge känslan av att dagen inte blev som du hade tänkt dig och det finns också många sätt att mäta det här på.

MIN PERFEKTA DAG

Jag vill ge er ett förslag på hur du kan mäta om dagen blivit det du önskat. Det tar inte i anspråk alla parametrar men ger ändå en fingervisning. Det är att fundera på hur din perfekta dag ser ut. Och nu pratar jag din perfekta vardag och inte en dag då du är ledig och kan välja helt själv vad du ska göra. Utan en ganska vanlig dag i ditt liv. Hur vill du att den ska löpa för att du ska få in allt det du önskar?

Utgå ifrån när du går upp tills när du går och lägger dig. Lägg in de aktiviteter du önskar ska finnas med och under vilken tid det ska ligga. När du har gjort det har du en mall för din perfekta dag.

Självklart är det så att ingen dag ser likadan ut egentligen men detta ger dig i alla fall en bild av vad du önskar och utifrån det har du bra förutsättningar när du sitter ner och planerar din dag eller vecka. Använd detta som utgångspunkt.

BERÄTTA GÄRNA

Berätta gärna hur din dag ser ut. I en kommentar här på bloggen eller på Facebook. Det går även bra att mejla till mig (dorotea@dorro.se). Kanske delar jag din beskrivning av din perfekta dag här på bloggen.

min perfekta dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *