Jag har en måndagsrutin. Den är superviktig för mig för den ger mig den lugna start som jag vill ha och skapar rätt riktning in i resten av veckan. Min måndagsrutin har vuxit fram och så som den ser ut nu passar mig riktigt bra för tillfället.

Jag startar upp min vecka lugnt

Måndag förmiddag är min egen och jag vill helst att den följer ett visst mönster. Om jag inte får ha den på det sättet blir jag lätt på dåligt humör. Det gäller för mig att verkligen få den där goda starten som sätter riktningen för hela min vecka. Varken den är full med jobb eller en lugnare vecka. Den här rutinen har verkligen gjort stor skillnad för min produktivitet under hela veckan.

Min måndagsrutin

Min måndagsrutin ser ut som den gör för att jag har möjlighet att verkligen dra ut på den. Jag väljer för det mesta själv när jag förlägger möten och vem jag pratar med. Jag har den lyxen att helt kunna välja när jag jobbar och när jag är ledig. Jag förstår helt och hållet att det inte är fallet för de flesta men kanske passar något av det jag gör dig under din morgonstund.

Så här gör jag:

1. När barnen har gått till skolan och mannen till jobbet (inte nu då han jobbar hemma men annars) så tar jag min första kopp te, sätter igång musik som jag tycker om och så tittar jag igenom min kalender. Förmodligen har jag gjort en grovplanering av min vecka på söndagen så det jag gör nu är att jag gör detaljplaneringen så långt som det är möjligt. Den här vanan har jag haft i så många år nu så jag minns inte ens när jag började med det.

2. Efter att jag kollat av så att allt är som det ska så kollar jag igenom sociala medier och ser om det är något jag ska svara på och så gör jag inlägg veckans första inlägg på Linkedin och lägger upp något i stories på Instagram. Ibland har jag lagt ett inlägg i flödet på Instagram redan kl 07:00. Det varierar.

3. Jag fortsätter med att skriva. Vad jag skriver beror på vad jag har för uppdrag för tillfället. Det kan vara en artikel, ett blogginlägg eller det kreativa i en strategi för en kund. Jag gör inte rena planeringar åt kunder eller liknande. Bara det som ger mig glädje och sätter igång kreativiteten.

4. Om jag har möten som jag behöver förbereda inför så gör jag gärna det under mina timmar på måndag förmiddag. Det är skönt att ha koll på vad jag ska bidra med till mötet eller skapa agendor om det ligger på mitt bord att göra det (agendor är ofta min uppgift).

5. Jag skickar iväg mejl till befintliga kunder och klienter och svarar på mejl jag fått under helgen.

6. Jag går in på Facebook och skriver ett hej till nya veckan meddelande till medlemmarna i Be Your Power.

Här har klockan blivit ungefär lunchtid och jag tar en paus. Är vädret fint går jag ut på altanen en stund och om det inte är altanväder så tittar jag på ett avsnitt av den serie jag för tillfället tittar på.

7. Mitt första möte är inbokat klockan 13:30. Veckans Mastermind med mina entreprenörskollegor. Det är oftast först då jag pratar med någon men det händer även att jag behöver ta ett möte på förmiddagen men då sker det helst inte förrän tidigast klockan 11:00.

Vad kan du inte vara utan i din måndagsrutin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *