Jag tycker alltid det är roligt att höra hur andra gör med sin fokustimme. Vi gör alla på olika sätt och det är så det ska vara. Fokustimmen ska anpassas efter det man själv känner man behöver.

Idag berättar Elisabeth Werner om sin fokustimme för oss.

När började du med din fokustimme och vad var det som fick dig att göra det?

Jag var med i ett projekt där jag skulle lyssna på meditationer och även hypnos! Detta startade jag ett tag efter min cykelolycka som medförde en hjärnskakning. (Detta var det bästa jag någonsin har gjort för att komma tillbaka till mitt vanliga liv igen)

Jag följde ett program och i februari i år (2016) då fick jag till mig att jag skulle gå upp en timme tidigare än vad jag brukar gå upp för att läsa mera om det som jag ska nå framgång i. Jag lyssnade på dem som hade gjort det innan mig och sett deras resultat! Min väckarklocka väckte mig kl.05.05 varje morgon, även helgen också. Jag gick all in!

Vad är det för känsla du är ute efter och vad gör du för att känna den?

Känslan jag är ute efter är att det ska kännas lätt, ha kul, kroppen vill upp, det är bara jag som är uppe och jag har rätt attityd till mig själv när jag är i min fokustimme. Jag fokuserar på att alltid ge mig själv ett leende på morgonen, positiva affirmationer så som – Jag är frisk jag är fri, jag är full av energi säger jag till mig själv och Hej underbara Elisabeth, vad härligt att…..så lägger jag till det som jag vill säga till mig själv varje morgon. Jag känner att jag blir mycket gladare, skrattar mera med mig själv, piggare, strålar av livsglädje, energin flödar och kroppen spritter av lätthet! Helt underbart! Detta började jag med i början av september i år.

Jag älskar att vara uppe först, njuta av tystnaden, höra när resten av familjen vaknar och möta dem med en stor kram. Då trivs jag! Nästan som julafton!!

Beskriv gärna vad du gör under din fokustimme! 

Jag vaknar, stänger av telefonens alarm, kliver upp ur sängen, tar på mig morgonrocken och ett par härliga varma sockar!

Går ner till andra våningen, gör min morgonritual, dricker Aloe Vera, tar ett glas vatten med citron och gurkmeja och mina vitaminer. Dags för stretchövningarna på yogamattan eller mattan på golvet och sen kliver jag upp. Ställer mig framför spegeln (helkropp), håret i olika frisyrer varje morgon (kort hår) och säger – Jag är frisk jag är fri. Så som jag beskrev det ovan.

Har jag styrketräning i min kalender/mitt program – då värmer jag upp först och sen kör jag mitt program direkt i vårt TV-rum med musik på en låg nivå för att inte väcka resten av familjen. När jag är klar, har dansat några moves och gjort en lätt stretchning då har min fokustimme tagit slut. Därefter äter jag min goa frukost. Är det veckan som jag är barnfri då cyklar jag till jobbet och den andra veckan tar jag en dusch hemma.

Dagen efter brukar det vara cardio i min kalender/ mitt program och då varannan vecka tränar jag cykling till jobbet.

Är det den veckan då jag har min son då tränar jag stavgång ute när det står Cardio i min kalender/mitt program. Då värmer jag upp och går ut för att träna stavgång med en walking-meditation i öronen, kommer hem, stretchar, duschar och sminkar mig och där tog fokustimmen slut! Dags för att väcka honom. Sen intar vi en härlig frukost ihop. Då är jag i rätt stämning!

Vad gör det för skillnad att starta dagen på det här sättet mot hur du gjorde förut/ eller mot de dagar då du inte får in någon fokustimme? 

Jag mår bättre, värderar min egna tid oerhört mycket och jag är klar med mig själv när resten av familjen kommer upp. Jag är gladare, piggare, kan fokusera bättre, känner mig lättare och mer motiverad.

De dagar jag inte går upp innan familjen, då har jag tappat fokus på mig själv, glömmer av att göra det som jag ska göra och säga med mig själv. Jag blir förvirrad, kan känna mig lite tyngre i kroppen och är inte alls lika fokuserad. Märker att det är något jag har missat med mig själv.

Jag är tacksam över mig själv att jag har startat med att gå upp kl.05.05 varje vardagsmorgon och att jag då fokuserar på det som är bäst för mig och säger mina motiverande ord till mig själv. Så otroligt nöjd är jag!

Tack för frågan att få dela med mig av mina fokustimmar. Hoppas att jag har inspirerat någon läsare.

fokustimme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *