I dagens poddavsnitt pratar jag om mina tekoppar. Om den symbolik de har för mig och hur de blir som en mikrorutin för mig.

Som en mikrorutin

Eftersom du inte kan se hur kopparna ser ut via ljud så kan du kolla här i bloggen. Varje kopp har fått ett syfte och utgör på så sätt en mikrorutin. Jag väljer rätt kopp vid rätt tillfälle och hamnar då snabbt i fokus för uppgiften. Väldigt smart tycker jag.

Tänkarkoppen
Den fick jag av min bästaste vän. Den kommer från indiska och har sånt där spräckligt blmmigt mönster som är typiskt för indiska. En gång i tiden hade den ett öra men det har för länge sedan fallit av. Antagligen för att den har blivit använd så mycket.

Tänkarkoppen tar jag fram när jag ska vara kreativ. När jag behöver komma på lösningar eller ska skriva. När jag gör arbete som kräver en del tankearbete men som inte är inom kategorin administration. Den får absolut inte komma fram när det är dags för ekonomi. Ekonomi är det tråkigaste jag vet. Då åker snarare champagneglaset fram för att uppväga tråkigheten.

Ugglekoppen
Den rosa koppen med en uggla på den tar jag fram när det är administrativt arbete som gäller. Av den mer tråkiga sorten. Som ekonomi de gånger bubbel inte är direkt lämpligt att dricka. Det är tydligen inte alltid det. Ugglor är ju kloka har jag hört så det är passande. Jag kan behöva all hjälp jag kan få.

Mon amikoppen
Jag har tre mon amikoppar. Jag hade fyra men ja, en gick sönder. Sånt händer. Den koppen ger ofta min man mig te i. Han har inte koll på vilken kopp som är för vad. Det är helt okej. Jag ser det som en kärleksförklaring.

Jag däremot använder monamikoppen när jag har vänner på besök. S¨klart. Mon ami betyder ju min vän. Så självklart ska mina vänner dricka te eller kaffte, har även kaffekoppar, ur en sådan.

Make magickoppen
Förra året eller om det var året före det så fick jag en kopp av en vän. Den är vit med guldkant och på står det:

Den tar jag fram när jag behöver sätta guldkant på tillvaron. Om jag inte är på topp och behöver få lite energi. Den är perfekt för det. 

Rosa rörstrandskoppen
Min rosa Swedish Grace är min kravlösa kopp. Den dricker jag ur på kvällarna eller när jag behöver släppa på kraven. Då när jag är för trött för att vara seriös och viktig. Då när allt känns överväldigande och allt jag vill är ligga under täcket och kolla netflix.

2020-koppen
I julklapp fick jag en superfin tekopp med tillhörande fat av min dotter. Den har också guldkant faktiskt. och små vitrosa blommor. Superfin. Den gav jag direkt namnet 2020-koppen. Den har mina mål för 2020 på sina axlar. När jag planerar eller sitter och uppdaterar mina mål eller liknande då ska den här koppen åka fram. Den har plats för en godbit på sitt fat vilket är väldigt lämpligt just när man gör upp stora planer och tar fram vägar för att nå målen.

2 tankar om “Mina tekoppar: en mikrorutin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *