migrering i din Bullet JournalÄntligen söndag och tid för planering och det är dags för söndagsfilm såklart. Idag pratar jag om migrering av uppgifter mellan dagar, veckor och månader men också om att migrera från en full anteckningsbok till en ny.

Lite läskigt

Att migrera över till en ny Bullet Journal tycker jag är lite småläskigt. Det gäller att komma ihåg att ta med det som verkligen används och sedan ska pennan sättas mot papper i en tom bok. Det sistnämnda är alltid skrämmande tycker jag även om jag har blivit mer rakt på nu när jag har gjort det några gånger.

I filmen pratar jag om hur migrering går till i den vardagliga planeringen men framför allt går jag igenom mina tankar kring bytet av bujo. Jag berättar hur jag gör och vad jag tycker är viktigt.

Vad är migrering?

Migrering innebär att flytta en uppgift från planerad dag eller tidpunkt eller annan. Det finns olika tillfällen då migrering används:

  • Det kan vara att du planerat att göra något idag men det blev inte klart. Då flyttar du över den uppgiften till nästa dag kanske.
  • Det kan vara att nästa dag inte alls passar och du behöver flytta den längre fram i tiden då kan du skriva in den i din månadslogg för att komma ihåg att ta med den när du planerar den veckan.
  • Det kan vara att du flyttar en tänkt uppgift till en helt annan måndag och då skriver du in det i din årslogg att för senare planering.
  • Det kan vara att du migrerar från en full anteckningsbok till en ny anteckningsbok.

Planera din migrering i förväg

När du ska migrera från en bok till en annan tycker jag att det är viktigt att planera i förväg. Börja inte bara skriva i den nya utan att ha tänkt till lite först. Dessa saker är bra att tänka på:

1. Vad i din nuvarande bujo vill du ska följa med till nya. Trackers, future log, listor och layouts som du tycker om.

2. Markera sidor som du använder eller vill återkomma till men som du väljer att inte flytta med till den nya.

3. Skriv en lista över det du vill ha med i din nya. Det är rätt mycket som ska ritas upp i början så det gäller att ha ordning.

4. Bestäm i vilken ordning du vill ha dina sidor och markera det i din bujo på något lämpligt sätt. Jag brukar skriva tunt med blyerts.

5. Fundera på vilken stil du vill ha. Ska du minimalistiskt eller med mycket färg? Vill du ha ett färgschema? Vill du dela upp collections/samlingar och planering för sig? Ja, det finns mycket man kan välja att göra.

5. Börja rita upp dina sidor.

Glöm inte bort att din Bullet Journal ska förenkla din vardag och det går att ändra sig medan man jobbar i den anteckningsbok man har för tillfället. En bujo är inte statisk.

Söndagsfilmen

En tanke om “Söndagsfilmen: migrering i din Bullet Journal

  1. Cecilia Oppenheim says:

    Hej! Åh vad bra din blogg är, jag är så glad att ha upptäckt den! För oss som inte skriver särskilt rakt men ändå vill h en olinjerad bujo, var rekommenderar du art man kan hitta såna där papper med linjer som man lägger under sin sida? Förr fick man ju alltid det med nya brevpapperset, men finns det nån annanstans? Med vänliga hälsningar, Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *