matsedel startskottet

Jag satte barnen i soffan med veckans reklam från matbutikerna och bad dem säga vad de var sugna på att äta under veckan. De ringade in mat de tyckte om och jag föreslog måltider med ingredienserna de valt. I och med detta gick startskottet på ett av mina mål för året. Att göra matsedel varje vecka och handla ekonomiskt.

Barnen fick välja

Så barnen valde ingredienser och jag kom på måltider som vi alla tycker om. Det blev bra tycker jag. En okej variation och ganska lättlagade middagar. Det är för det mesta skönt om det inte tar allt för lång tid att laga maten. Det mesta de valde var okej pris på så det var också bra. Potatisbullarna är kanske ingen favorit direkt men det var ett önskemål så då fick det vara med. Intressant att de valde att lägga det som fredagsmiddag men men vem har bestämt att det ska vara festmiddag eller tacos då. Vi kör ju tydligen tacos på måndagar. Det är roligt när barnen lägger sig och gör på sitt sätt.

matsedel startskottet

Varför matsedel

Jag har valt att göra matsedel på det här sättet för att det sparar både tid och pengar. Tid för att jag har bestämt vad som ska ätas under veckan och jag behöver inte klura på det under dagen. Pengar för det innebär att vi storhandlar på måndagen och på så sätt blir det inga småsköp som ofta leder till att man köper mer än man egentligen behöver. Och att storhandla sparar också tid eftersom allt finns tillgängligt hemma. Väldigt bra tycker jag.

matsedel startskottet

Reklam i lådan

Egentligen är det inte så miljövänligt att få reklamen i lådan men just när det kommer till matbutikernas utskick är det praktiskt. Det går såklart att ta fram det på nätet också. Hmm, kanske dags att sätta en skylt på brevlådan ändå? Det är så mycket enklare att ha barnen delaktiga om det är fysiska reklamblad men det är nog inget tillräckligt bra argument för naturen ändå. Jag får prata med dem om det helt enkelt.

Veckans meny

Och här har ni resultatet på matsedeln eller som barnen kallar det, veckans meny.

matsedel startskottet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *