Måndag, en dag många ogillar. Hur många exakt vet jag inte och det tycker jag inte spelar någon roll för jag har inte tänkt prata om ogillandet utan om att måndag nog inte är en så dum dag ändå.

Först lite forskning…

Visste du att forskning visar på att projekt som du startar upp på en måndag har du större sannolikhet att lyckas med. Samma är det med mål du sätter på en måndag. Så det där med att säga ”Jag börjar med det på måndag” fungerar faktiskt även om jag inte förespråkar att påbörja allt på en och samma dag eller för den delen vänta med att komma igång bara för att det inte är måndag.

En annan studie säger att vi är mer motiverade i början av ett projekt så som på en måndag, på morgonen eller i början av ett nytt år. Tänk då vad som händer om du kombinerar måndagar med att planera för veckan och sätta nya mål. Vad otroligt motiverad du kommer att vara.

Måndag, en dag för börjor

Måndagar är som en andra chans om och om igen. Du har ju 52 måndagar, typ, på ett år. Wow, vad många börjor du kan ha!

Använd din måndag till att starta upp veckan med ett leende eller i alla fall en positiv inställning. Det kommer att bli en bra vecka när du sätter din intention med en attityd som visar på vilja istället för att fokusera på det jobbiga och stressiga. För ja, allt är inte en dans på rosor och det är säkert så att du har fasligt mycket som behöver blir gjort.

Rätt fokus och inställning skapar goda förutsättningar och här kommer en lista över hur du kan tänka kring dina intentioner för kommande vecka.

Mindset: Träna dig själv i att se det som är bra med en ”jag fixar detta”-attityd.
Opportunity: Tacka ja till möjligheter och äventyr.
Nourishment: Ta hand om din hälsa. Ät bra, drick vatten och rör på dig.
Doable steps: Fokusera på ditt nästa steg istället för att se hela sträckan framför dig.
Authenticity: Var dig själv och låt din genuinitet vara det som attraherar andra.
Yay: Fira!

Så vad tycker du? Något du kan få användning av?

PS Jag hittade idéen på Pinterest. Hittade inte avsändaren tyvärr.

En tanke om “Måndag, en dag för börjor…

  1. Mia says:

    Vilken härlig tanke, jag älskar måndagar då de känns som en nystart, inget är skrivet eller bestämt oavsett hur förra veckan gick så har vi en ny fantastisk vecka att se framemot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *