Vad du har för inställning till ditt liv är avgörande för hur ditt liv blir. Det går inte att gå runt och sura och tro att saker och ting kommer falla på plats och bli precis som du har drömt. Du skapar ditt liv och därför behöver du ha den attityd som krävs för att få ut det du önskar.

Vissa säger att vi attraherar till oss det vi önskar genom att bilda oss en uppfattning om hur vi vill ha det i vårt sinne. Att liksom beställa det du önskar. Och jag tror att detta till viss del är sant. Om du agerar som du vill att saker ska vara omkring dig och du umgås med den typen av människor som du själv vill likna så kommer det du önskar snabbare till dig. Det är logiskt kan jag tycka. Vi blir som vi umgås brukar man ju säga.

Det jag vill lägga till det här tankesättet är vad som krävs utav dig förutom att bilda dig den bild av hur du vill att saker ska vara. Det räcker inte att bestämma och sedan sätta sig ner i soffan och vänta på att det ska ske. Nej, du behöver agera själv. Vill du bli proffs på att nätverka får du ge dig ut i sammanhang där det finns mycket folk eller vill du skriva en roman så se till att finna människor som skriver och har ett stort intresse för att läsa böcker. Det kommer inte av sig själv. Drömmar blir sanna genom ditt engagemang.

[bctt tweet=”Livet är väldigt enkelt men vi envisas med att göra det svårt.”]

Livet blir svårt om du sätter dig ner och väntar och ännu svårare om du går runt och förväntar dig att bra saker ska hända dig. Lägger du dessutom på ett trist humör ja då kan du verkligen inte räkna med mirakel.

Att livet skulle vara väldigt enkelt kanske kan låta lite kaxigt men tanken bakom det är att din attityd gör skillnad i det som händer. Att vara vid gott mod även när det känns svårt. Här finns såklart också en balansgång. Det går inte att alltid vara glad och positiv till allt. Vissa saker kräver sorg och bearbetning men om vi pratar om det som du kan påverka så är det en god idé att arbeta på ditt sätt att bemöta både det svåra och det enklare. Gör inte livet svårare än vad det behöver vara.

[bctt tweet=”Om inte du vet kan ingen annan veta det heller.”]

Hur lång tid tar detta då? Om du har en bild av din framtid hur länge ska du vänta på resultat? Ja här finns ingen regel. Allt har sin tid och så även i dina projekt och utmaningar. Däremot går tiden snabbare, känslan av tiden, om du har roligt och älskar det du gör.

Hur du ska tänka för att få saker att bli som du önskar? Här är några tankar kring det:

 • Var noga med att göra det tydligt för dig själv vad du önskar av livet. Om inte du vet kan ingen annan veta det heller.
 • Skriv ner dina tankar kring hur du ska uppnå det du önskar och gör de tydliga för dig. Kanske skriva ner vad varje tanke innebär och hur just du kan uppnå det.
 • Lev varje dag mot det mål du satt upp. Lev i den känslan.
 • Umgås med människor som på ett eller annat sätt kan leda dig framåt. Inte att du går ut och väljer ut människor som ska ta dig dit du vill utan som kan inspirera och influera dig dit du är på väg.
 • Påminn dig själv ofta om vart du är på väg.
 • Utvärdera med jämna mellanrum. Vart har du kommit? Vad saknas? Vad behöver du göra mer av?
 • Var tacksam! Var tacksam för varje liten sak som händer och för varje liten sak du kan ge någon annan på deras väg.
 • Våga göra nya saker och våga vara annorlunda. Tänk utanför ramen.
 • Var nöjd. Gå inte runt och var besviken på dig själv. Det lönar sig inte.

Detta inlägg är det första under temaveckan med citat av filosofen Konfucius. Hans tankar i mer modern tappning. Det handlar inte om hans filosofi utan om tankar kring några av hans kända citat.

utanförramen

2 tankar om “Livet är väldigt enkelt men vi envisas med att göra det svårt

 1. Sofhia says:

  Din blogg ska bli spännande och intressant att följa då jag själv skriver om att leva i nuet, att ändra sin inställning till livet. Ha en fin dag så ses vi i blogg100 utmaningen

  • Dorotea says:

   Leva i nuet är viktigt så länge man inte fastnar helt där utan även tar sig framåt. Att ha en bra inställning till livet är alltid viktigt och gör allt så mycket lättare. Välkommen hit! Jag ska kika in hos dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *