Ledigheten hägrar men är du förberedd?

Midsommar är runt hörnet och Sverige gör sig redo för semester. Överallt pratas det om den hägrande ledigheten och hur skönt det ska bli. Skrivbord städas, projekt avslutas och det tisslar och tasslas om allt trevligt som ska hända.

Längtan efter ledighet är stor för de flesta och självklart ska det vara så. Det är härligt att kunna rå om sin tid själv och göra vad som faller in. Sitta i solstolen och läsa, bygga om förrådet eller sitta nere vid stranden med familjen. Jag älskar det! Det är en frihetskänsla helt klart.

Samtidigt finns det en fälla i det här med att vara så inställd på att vara ledig och ha det skönt och avslappnat. Och det är att i den tanken finns ofta ingen definierad förväntan på den lediga tiden. Vad vill du få ut av din ledighet?  Vad har du längtat efter? Hur vill du känna dig när semestern är slut? Du behöver inte ha en detaljerat nedskriven plan. Det är inte alls nödvändigt men det är bra att ha någon tanke kring vad semestern ska ge dig. Om du har det så kommer du kunna återvända till jobbet i höst med en skön känsla i kroppen.

[bctt tweet=”Hur vill du känna dig när semestern är slut?”]

Själv planerar jag att just vara ledig i sommar vilket innebär att jag inte kommer att ha klienter under sommaren eller andra uppdrag. Det blir annorlunda. Jobbfri kommer jag inte vara men det blir betydligt lugnare. Min förväntan med ledigheten är att vara ordentligt laddad för en spännande och intensiv höst och att min nästa bok ska vara rejält påbörjad. Jag kommer jobba med SommarBoost på Bloggen 2015 och kanske dyker det upp lite annat kul i sommar men det kommer ni märka i så fall. Min ledighet går helt enkelt ut på att vara förberedd både fysiskt och mentalt för ett nytt jobbår.

Jag älskar ju mitt jobb och därför är all den tid och engagemang jag lägger ner bara roligt men det betyder inte att det då och då är skönt med total ledighet.

Här är en artikel som kom ut i Metro förra sommaren om just det här med att planera inför sin ledighet.

Vad har du för förväntningar på din sommar?

i trädgården

Du glömmer väl inte SommarBoost på Bloggen 2015? Läs första inlägget här.

COLLECTIONS

Lämna ett svar

Stäng meny
×
×

Kundvagn