Låt oss börja prata om 2018Vad säger ni, ska vi kicka igång den här bloggen igen? Det tycker jag! Jag har haft en ofrivillig paus på grund av intensiv arbetsperiod men nu är jag tillbaka och jag vill helst av allt bara prata om 2018 nu. Jag är så peppad inför det nya året. Det ska hända så många roliga saker och jag är redo att bita tag i det ordentligt.

Låt oss börja prata om 2018Vi blickar framåt

Jag tänker att vi ska titta framåt, mot framtiden, nu. November är nästan slut och december brukar rasa förbi lite för snabbt och plötsligt står vi där med ett glas i handen och skålar in det nya året. Det är härligt på alla sätt och vis men låt mig fråga dig hur du vill känna dig när du står där med ditt glas i handen.

Vill du känna dig redo att ta steget framåt?
Vill du känna att året kommer bli fantastiskt och att du ser fram emot resan?
Vill du känna förvirring över vad det är meningen att göra?
Vill du känna att du vet att det kommer bli ett bra år oavsett de omständigheter som kan komma att dyka upp?
Vad vill du känna?

Allt måste inte vara planerat och klart. Det är inte alls nödvändigt. Livet ska levas här och nu med en blick framåt inte ständigt i framtiden. Då missar du allt det fina. Däremot är det just bra att veta vad den där blicken som riktar sig framåt ska se. Vilken riktning vill du ha? Har du en karta över dina önskningar och när du skulle vilja att de slår in?

Låt oss börja prata om 2018 Det konkreta blir verklighet

Jag har en stark övertygelse om att det du skriver ner eller säger högt blir verkligt och sant. Så länge det snurrar runt som tankar i huvudet så är det just enbart en tanke. En fin tanke säkert men inget konkret. Det konkreta kan bli verklighet. Det finns en möjlighet att agera på det.

Därför tycker jag det är en god idé att i alla fall sätta sig ner och skriva ner sina tankar och formulera sina önskningar. Det räcker långt. Det behöver inte vara värsta planeringen för ett helt år framåt. Det finns inget krav på att det är så det ska se ut. Din planering ska se ut på det sätt som den gynnar dig bäst. Något annat vore oklokt.

Låt oss börja prata om 2018PlaneringsMARATON och Be Your Power 2018

Under mellandagarna kommer jag erbjuda en planeringsMARATON. Tre dagar av utvärdering av 2017, önskningar för det kommande året och planering av 2018. Hur mycket eller lite du vill planera väljer du själv men jag ger dig frågorna och vertygen som kommer hjälpa dig att känna dig redo.

På torsdag kommer jag ge dig all information du behöver på för att vara med på detta planeringsMARATON och också introducera Be Your Power 2018. Be Your Power 2018 är en variant på ett medlemsprogram som kommer ge dig rätt dos av personlig utveckling, planering och socialt sammanhang.

Till en början kan du gå med i gruppen Be Your Power på Facebook. Gruppen har tidigare hetat En bra start på dagen men kommer nu att ändra sin karaktär med början denna veckan.

Välkommen!

11 tankar om “Låt oss börja prata om 2018

 1. Efwa says:

  Det är så sant att det en skriver ner är mycket troligare att det händer. Det blev tydligt för mig när jag för mer än tio år sedan skrev ner att jag inom ett år ville åka till Provence och skriva. Två månader senare ringde en vän och frågade om det inte var dags för mig att åka till Provence som jag pratat om i så många år. Hon var med och ordnade en skrivarkurs i just Provence och självklart följde jag med. Dessutom var det inledningen till att jag faktiskt bor i Provence nu sen snart 9 år tillbaka.

 2. Fitnessfia says:

  Efter att ha planerat två år (2015, 2016) tog jag en break 2017, är inte riktigt säker på varför. Har som ambition att planera och sätta mål inför 2018 igen. Har gått med i din fb-grupp och ser fram emot ett planeringsmaraton!

  • Dorotea says:

   Ibland kan man behöva en break från större planering också. Inget fel på det. Du hade säkert en tydlig riktning. Kul att du vill vara med på maraton.

  • Dorotea says:

   Nä men! Det är inget att få panik över. Du blir ett år äldre som alla andra år du fyllt år. Delta i planeringsMARATON du också så tror jag att du kommer börja året med mindre panik och mer tillförsikt.

 3. Annas fotnoter says:

  Tack Dorotea! Detta är precis vad jag behöver just nu!
  Har precis blivit av med jobbet och hela 2018 är bara en tom duk just nu. Jag hoppas kunna måla upp hur jag vill att året ska bli och sedan se till att det blir så.
  Ska gå med i gruppen på en gång!

  • Dorotea says:

   Ojdå! Det var verkligen inte roligt att höra. Du får vända det till en möjlighet. Ta fram dina innersta önskningar och se om det finns något där du kan utveckla. Delta i planeringsMARATON i mellandagarna så kommer du få en bra början. Och hör av dig om du behöver mer hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *