produktivitet

Du har varit ledig i kanske två veckor nu. Julen och nyår har varit intensiva samtidigt som du har hamnat i ledighetslunk med kanske sena kvällar och sega morgnar. Och nu ska du börja jobba igen. Hur finner du din arbetsrytm igen?

Att hitta tillbaka till sin rytm så fort som möjligt är viktigt eftersom det tar dig in på produktivitetens spår och du får önskade resultat. Att gno och inte nå dit du vill blir bara frustrerande. Det du behöver är flyt i arbetet. För att få flyt i arbetet finns det många knep och manualer men jag hävdar att i första hand behöver du känna till vad du har för behov för att få till ditt flyt på bästa och snabbaste sätt. Du har ett egen metod för det även om du kanske inte är medveten om den. Hur är den?

När du är på jobbet är det möten, fikapauser, öppna landskap, telefonsamtal, nya direktiv och en mängd andra distraktioner varje dag. Det är så det är för de flesta som arbetar. Inga konstigheter egentligen även om det är frustrerande. Du behöver ”rise above” dessa moment i din vardag.

Vet du vad du störs av?
Vet du hur du vill ha det för att trivas?
Har du gjort vad du behöver för att få den miljö du behöver?

Det spelar ingen roll hur många metoder det finns eller om jag skriver den bästa punktlista någonsin uppfunnen. För bästa resultat behöver du känna dig själv. När du gör det kan vi gå vidare.

MEN här får du en hint

 

√ Ha EN att-göra-lista. Placera in aktiviteterna i din planering/kalender och tidsbestäm – blocka tid för specifik aktivitet. Låt sedan inget hindra dig från att utföra uppgiften. Detta gäller både arbets- och privata aktiviteter.

√ Bedöm vad som är VIKTIGAST. Gör dessa saker först. Allt kan kännas viktigt men två-tre saker är alltid viktigare än det andra på listan.

√ Skapa system, processer. Se dina uppgifter i enheter och inte som en enda massa. Först detta, sedan detta och slutligen detta. Det gör att det du ska göra går att överblicka. Effekten av det blir att uppgiften inte känns lika tung och evighetslång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *