Jag vet inte om det har gått snabbt eller långsamt. Det beror helt på vad jag tittar på men oavsett så har det gått tre månader på 2022 och det är dags för en kvartalsrapport av Q1.

Ändring i min nisch

Under de här tre månaderna har det hänt en hel massa och jag känner att jag är på väg åt rätt håll med det jag gör. Det är många bollar som landat nu och jag har grepp om hur jag vill att företaget ska fortsätta under resten av 2022. Det är många beslut som ska fattas när man driver företag och ännu fler när man gör en förändring i sin nisch som jag till viss del har gjort inför det här året.

Jag lade till skrivterapin till min nisch. Jag har egentligen inte ändrat så mycket mer än att jag inte har lika stort fokus på planering & struktur längre. Det kommer in i de samtal jag har med er klienter och ett och annat blogginlägg eller inlägg på Instagram går åt det hållet. Fokus ligger på skrivandet och skrivterapin. På vad skrivterapin kan göra för dig och hur det går till. 

Fler och fler av mina coachklienter kontaktar mig för skrivterapins skull. De vill fördjupa sig och bättre förstå sina beslut och sig själva. Det gör mig såklart glad men också taggad att fortsätta på mitt spår. Jag känner att detta är mer JAG än vad jag någonsin varit tidigare i mitt företagande. Jag har alltid sysslat med sådant som verkligen intresserar mig och som jag är bra på och att nu lägga till skrivterapin har ökat min känsla av att vara där jag ska vara. Det är en fin känsla.

Två skrivcirklar senare

Under första kvartalet har jag guidad två Skrivcirkelgrupper (Bootcamp) framåt. Det har varit så intressant som jag trodde det skulle bli men mycket mer fantastiskt än jag kunde föreställa mig. Det har varit underbara samtal med fördjupande frågor och diskussioner. Och mejlen jag har fått från deltagare under kursens gång har varit fyllda med reflektioner och ögonöppnare. Otroligt spännande. Jag har suttit och applåderat för mig själv för det jag ser är framsteg, resultat och hårt arbete. Jag ser människor med mod som verkligen vill fördjupa sig i de svåra frågorna. Det är tappert och det är svårt men ack så givande.

Nu ser jag fram emot en ny omgång med start den 11 april. Om du har inte bokat in dig så tycker jag att du ska göra det. Det är på riktigt magiskt.

Och ja, jag byter namn till ”Skrivcirkel – write to feel better”. Jag tycker bootcamp är för hårt och det rullar inte rätt i min mun. Det som känns fel det sopar jag bort. Så är det bara.

Bloggen & Instagram

Jag har återupplivat bloggen och det är jag väldigt glad för. Jag har saknat den men inte haft energin att komma igång att skriva. Den har jag nu. Jag har ingen detaljerad plan för hur många inlägg jag ska skriva per vecka utan jag tar det som det kommer. Jag har insett att jag fungerar inte med krav när det kommer till skrivandet. Jag behöver känna lust och även intresse för ämnet jag ska skriva om. Så jag fortsätter som jag har gjort ett tag till. Hoppas att det passar dig också.

Kanske har du också märkt att jag ändrat mitt flöde på Instagram. Det är en annan grafik och inte lika många foton som tidigare. Jag vet inte vad du tycker om det men själv tycker jag om det. Jag finner det roligare att greja med nu även om det helt ärligt tar mer tid än vad det gjorde att knäppa ett kort och redigera det lite snabbt. 

I bakgrunden

Under de första månaderna har jag i bakgrunden jobbat med vad jag kan erbjuda företag när det kommer till skrivterapi. Där har jag nu tagit fram ett koncept som jag är redo att börja presentera. Det blir min utmaning under kvartal två. En utmaning jag ser fram emot. Skrivterapin är ett verktyg som fungerar på så många olika plan och jag tror verkligen det kan göra skillnad i ledningsgrupper, medarbetarteam eller i entreprenörssammanhang. Det går att vrida och vända på det många varv och till det går det att lägga till hela aspekten med tidsanvändning, effektivitet, produktivitet och flow. Det där jag pratat om under så många år redan. Jag är verkligen taggad.

I bakgrunden har jag även arbetat med att ändra hemsidan. Sådant tar tid och är inte det roligaste jag vet men det behöver göras oavsett. Det är ett ständigt arbete så jag är fortfarande inte klar. Det är så mycket mer än ögat ser.

Det som inte blev

Det som inte blev gjort är e-boken om ledord. Den ligger fint och väntar på att bli klar. Den största anledningen till att den inte blivit klar är jag. Jag behöver alltid väga arbete mot mitt mående och när ångesten vill ta mycket plats då behöver något flyttas på. Det blev e-boken tyvärr. Men den kommer.

Inför kvartal två drömmer jag om

Imorgon är det första april och dags för kvartal två. Jag har en vag plan för vad jag tänker mig förutom två skrivcirklar till, coaching och att föra mitt koncept vidare till företagen. 

Jag drömmer om skrivcirkel i verkliga livet här i Göteborg. Jag längtar efter att träffas på riktigt. Jag kommer aldrig släppa att coacha online via zoom för det har fungerat utmärkt i så många år. Men då och då vill jag träffa mina klienter/kunder ute i verkligheten och då skulle en skrivcirkel med ett bestämt antal träffar passa bra. Då blir upplägget något annorlunda än det online men jag tror inte vi behöver gå ifrån det helt. Hmm, jag har tankar på hur det ska göras men de har inte landat helt än.

Jag drömmer också om en heldagsworkshop i skrivterapi. Den har jag inte alls gjort klart någon agenda för men det hade varit väldigt roligt att göra. Tänk att träffas en hel dag och jobba kring känslor. Skriva och samtala. Jag tänker att jag skulle bjuda in min vän som tar oss på en resa i embodiment – uttrycka känslor genom rörelse. Åhå! Jag blir genast väldigt triggad till att planera in detta.

Så ja, det finns tankar om kvartal två också såklart även om det mesta kommer se ut som det gjort under kvartal ett. Det är bra. Det ska inte jobbas för snabbt framåt. Det gäller att jag hinner känna in och utveckla.

Hur har ditt första kvartal varit?

Nästa ”Skrivcirkel – write to feel better” startar den 11 april. En 30-dagarskurs för dig som tycker om att skriva och vill skapa en riktigt bra skrivvana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *