Kopplar du ner eller laddar du upp?

Nu börjar semestersäsongen och tiden för lugnare dagar är här. Du kan sova längre på morgonen och förhoppningsvis behöver du inte stressa iväg någonstans utan kan ta saker i den takt du önskar. Dagarna kan ägnas på stranden, altanen eller ute på gräsmattan med en bok eller i samtal med en vän.

Kopplar du ner eller laddar du upp?

Kopplar du ner eller laddar du upp?

Sommarsemestern sammanknippas med lediga lugna dagar samtidigt som det är tiden för resor men också för renovering och gräsmatteklippning. Det lugna kanske varvas med hårt arbete eller så struntar du i det hårda arbetat och bara slappar. Det är olika från person till person hur en sommarsemester ser ut.

Min fråga till dig är:

Kopplar du ner eller laddar du upp?

Sätter du dig ner med böcker, tidningar och tar det lugnt hela sommaren eller är du den personen som varvar det lugnare med att lära dig något nytt eller att förbereda för den hektiska hösten. Inget av det är fel men jag vill slå ett slag för det sistnämnda.

Det är skillnad mellan att koppla ner och ladda upp. I båda fallen finns det stort utrymme för vila, långa frukostar på altanen och strosande genom vackra städer i solsken. Skillnaden är att kopplar du ner så ger du inte samma utrymme för förberedelse för hösten och det som händer då. När du laddar upp kombinerar du allt det där jag just skrev med att se över hur arbetsåret varit och förbereder för det kommande året.

Använd sommaren till reflektion och förberedelse

Det är inte så dumt att använda sommaren till att reflektera och tänka till. Klura på hur du vill att dina arbetsdagar ska se ut och hur de ska fogas samman med ditt privatliv. Vardagen så som du önskar. Det kan handla om en fungerande planering, hitta tiden till träning och till biobesök. Det kan vara en önskan om att göra en förändring och finna ut hur det ska passa in i ett hektiskt arbetsschema och familjeliv.

Om du laddar upp under sommarledigheten kan du återgå till vardagen med en färdig idé och en utvecklad plan för att förverkliga. Vore inte det fantastiskt?

Erbjudande 1: Ge dig själv tid att ladda upp

Kopplar du ner eller laddar du upp?

Såklart är det så att jag hjälper dig med din uppladdning och din tanke om hur du vill ha det. Detta utan att ta bort sommarkänslorna och ledighetsatmosfären. Den behåller vi men lägger på en dimension till nämligen din egen personliga utveckling. Du har ju tid för dig själv nu när du är ledig och det handlar om 45 minuter i taget. Det är jag helt säker på att du kan undvara på dig själv.

Mitt erbjudande till dig är två samtal till priset av ett. Mitt ordinarie pris är 1095 kronor. Erbjudandet gäller från 26 juni till 15 augusti. Om du sedan önskar fler samtal än två ger jag 20 % rabatt på efterkommande samtal vid köp under samma tidsperiod. Detta generösa paketpris erbjuds till enbart 10 personer.

 • De 2 första samtalen för sammanlagt 1095 kr/45 minuter.
 • 20 % rabatt för tillkommande samtal. Pris per samtal 876 kr.
 • Gäller från den 26 juni till den 15 augusti.
 • Erbjuds till 10 personer.

Gör ditt köp här!

Alla samtal sker över telefon och samtalen läggs med minst två veckors mellanrum.

Erbjudande 2: Din personifierade Bullet Journal

Kopplar du ner eller laddar du upp?

Detta är inte allt!

Jag vill hjälpa dig som är intresserad av Bullet Journaling och känner att det är en djungel därute. Känns det som all den inspiration som finns på pinterest, instagram och på olika bloggar ger dig mer huvudbry än ordning? Det förstår jag.

Det är mycket att förstå sig på i början och det gäller att hitta sin röda tråd. Det är viktigt att komma fram till hur det som händer i ditt liv ska planeras, loggas och reflekteras över. Hur ska dina sidor se ut för att återspegla din vardag?

Jag hjälper dig att personifiera din egen Bullet Journal. Jag är expert på planering och jag är expert på att höra vad du har för behov. Låt mig guida dig genom djungeln. Personliga samtal. Du, jag och din Bullet Journal.

Pris: 350 kr/30 minuter. Dessa samtal sker över Skype eller annan videosamtalstjänst, så jag kan se din bujo och visa exempel.

Gör ditt köp här!

PS Denna tjänst är inte tidscoaching. Vi går inte på djupet på samma sätt. Den är mer praktisk och konkret. Om du önskar att födrjupa dig i din uppfattning av tid och förstå hur du använder den eller om du vill hitta ditt bästa fokus och ge plats åt annat än arbete och hemmasysslor då är det tidscoaching du behöver.

4 tankar om “Kopplar du ner eller laddar du upp?

  • Dorotea says:

   Ja, men det är ju bra med en kombo. Så gör nog jag också för det mesta. Denna sommaren har jag en kurs som jag ska göra som jag beställt tidigare och det blir såklart förberedelse inför hösten. Men det blir också bokläsning och familjeutflykter. Så ja, en kombo.

 1. Helena Roth says:

  Ja, jag gör nog också detsamma. Men tack vare detta inlägg så ska jag ta en rejäl reflektionsrunda över vad som funkar – inte funkat – saknats under första halvåret av 2017 och se om jag kan trimma det hela lite bättre till nästa halvår! Och lära mig något, jajamensan, i sommar ska jag lägga minst 20 timmar på att bli bättre på att spela gitarr: http://helenaroth.com/how-to-get-good-at-anything/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *