Denna veckan har vi sportlov i Göteborg vilket betyder att jag tänker vara ledig under veckan och vara med mina barn.

En ledig dag för mig börjar med att jag säger godmorgon på Instagram, kanske skriver ett blogginlägg på någon av mina bloggar, kollar av mejlen under förmiddagen, förbereder för kommande föreläsning eller utbildning. Så med andra ord jag är aldrig ledig. Jag har något pågående hela tiden.

Under sporlovet kommer jag arbeta under förmiddagarna och vara ledig på eftermiddagarna. Det är så jag har bestämt att jag vill göra och det kommer jag lösa genom att inte vara närvarande på sociala medier på samma sätt som jag brukar. Jag kommer inte svara på frågor lika snabbt som vanligt eller kanske inte alls utan jag kommer prioritera min tid till det arbete som jag behöver ha gjort för att under nästa vecka kunna ta tag i arbetet full tid igen.

Allt handlar om prioritering så är det. Ska du få ut så mycket som möjligt av din tid behöver du avgöra vad du ska använda tiden till. Det kommer betyda att några saker vid vissa tillfällen behöver plockas bort för att återkomma igen vid ett annat tillfälle.

För er som bor i göteborgstrakten önskar jag gott lov och er andra önskar jag en trevlig arbetsvecka.

Dorotea Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *