Jag värderar min tid och finner därför tid för det jag vill

Igår började vi kort prata om vad en kan göra om en känner att det råder brist på tid. Kanske har du funderat på frågorna “Vad gör jag när jag har så där mycket att göra?” och “Vad skulle jag vilja göra istället?“.

Nästa steg för att få en minde stressad vardag är att se vad svaren på fråga två blev. Vad skrev du ner att du skulle vilja göra istället? Skrev du något eller blev det ingen lista alls? Om du skrev ner saker du önskar att du skulle vilja göra finns det saker du kan behöva göra. Men först vill jag att du tänker på några saker till:

Vad värderar jag i mitt liv?
Vad är viktigt för mig?

Tillsammans med svaren från igår och svaren på dessa två frågor kan du göra en korrigering av innehållet i dina dagar. Om du önskar gå en målarkurs så kanske du behöver ta bort en tevekväll för att kunna gå. Du behöver inte offra det ena för de andra men utgå från svaren på frågorna ovan.

Den tid du lägger på saker och ting ska kännas värdefull. Du ska veta varför du gör det och vad det ger dig. Vissa saker du gör kanske inte alltid är det du önskar mest av allt men det ger dig något som du behöver och då är det en helt okej syssla. Vissa har inte samma möjligheter att styra om i sitt livspussel men kanske går det att hitta någon lucka någonstans där det finns en stunds utrymme för en dröm. Det finns möjligheter för alla och vad du gör med dina möjligheter är upp till dig själv.

[bctt tweet=”Den tid du lägger på saker och ting ska kännas värdefull.”]

Imorgon kommer inlägget handla om att skapa en smart garderob.

Hos Smpl kan du idag läsa om: Det här kan vara bra att ha

Dagens frågor hittar du här.

lugnochro1

Detta är ett inlägg under “Downshifting Week” En vecka då THE 5 AM ACADEMY tillsammans med Smpl ger dig tips hur du kan trappa ner för hållbar enkelhet och en enkel vardag.

Varje dag kan du läsa två blogginlägg som relaterar till detta med downshifting och varje dag får du två frågor att svara och reflektera kring.

Evenemanget hittar du här.

Lämna ett svar

Kontakt

Dorotea Pettersson
Email: dorotea@dorro.se
Telefon: 073-433 05 84

Integritetspolicy

Läs hur vi hanterar dina uppgifter HÄR.

Sociala medier

Copyright 2019 - Dorotea Pettersson

Stäng meny
×
×

Kundvagn