Du bär på magi.

Jag tror på dig! Jag vet att du kan. Jag vet att du kan klara av vad som helst när du väl har bestämt. Jag tror på dig för att jag är helt övertygad om att du har magi inom dig.

Låt det glittra

Vi bär alla på magi. Det är som glitter som är spritt inom oss och väntar på att få glittra så att alla kan se. Det kluriga med magin och glittret är att det blir som mest synligt när du själv tror på att det finns. Jag tror att du har sett det hos andra. När en person står så där rakryggad och med tillit i ögonen. Du ser det hos andra och du kan äga det själv också.

Jag tror på dig

Jag tror på dig för att jag har sett så många gå från att inte känna sig säkra nog till att hitta vad som krävs för att ta mod till sig och ge sig ut och följa sin dröm, sin plan eller sin idé. Jag har suttit i samtal med människor och sett när glittret går från smått skimrande till starkt glittrande. Jag har hört rösten hos en person med tillit till sin egen förmåga. Och jag har varit med när människor med nervositet och till och med rädsla gjort det de vill och efteråt stå helt hänförda över sin prestation.

Det är en fantastisk känsla!

Självförmåga – ett psykologiskt begrepp

I psykologin pratar man om självförmåga. Om tilltro till att själv klara av en handling i en särskild situation. Just det här med att fatta mod att göra något som känns läskigt att göra. Det går att få denna tilltro till själv på olika sätt. Jag vill nämna tre:

  1. Tidigare erfarenheter – Har du lyckats med något liknande tidigare så stärks din självförmågan och du kan minnas det tillfället och känslan du hade då och använda det när du försöker med något annat som du känner dig nervös inför.
  2. Ställföreträdande erfarenheter – om du ser att människor runt omkring dig bemästrar det du ska ge dig på kan det ge dig tilltro till att du själv klarar av det.
  3. Övertygelse – om någon som står dig nära och/eller känner till din kompetens övertygar dig om att du kan klara av det stärks din självförmåga.

Du använder alla tre förmodligen. Ibland flera inför en viss situation och vid andra tillfällen någon av dem. Oavsett på vilket sätt du förhåller dig till dessa tre så använder du dig av din egen förmåga när du ska ge dig in i något. Utan egen tillit är det svårt och det att du har möjligheten att låna någon annans en stund gör att du samtidigt litar på dig själv. Lite grann. Den tillit du har, varken den kommer från dig själv eller någon annan, är en kraft. Den kraften tar dig framåt och igenom. Och med den kraften kan du göra riktigt svåra saker. Du kan göra det där du drömmer om. Du kan kasta dig ut i det svåra och bemästra det (även om det ibland tar tid).

Andras tillit leder till egen tillit

Att ha någon annan som tror på dig ger en riktigt bra knuff och det är ett stöd fram tills den dagen då du tror på dig själv. Fram tills du ser på dig själv på det sätt som andra ser dig. Så som du ser på människor omkring dig. Det är just det som är twisten i det hela. Du ser andra med glitter men du har svårt att se ditt eget. För att du ska se det behöver du vara lite extra modig.

Så vad säger du? Är det dags för lite mod?

Vad vill du göra? Och på vilket sätt kan jag hjälpa dig? Jag tror redan på dig men kan jag göra mer?

Om du känner att du behöver stöd och hjälp att finna din väg framåt eller kanske hjälp med att sätta en plan så kan jag vara din coach.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *