Min hjärna stretar emot men mitt hjärta säger att jag ska skriva det ändå.

Jag skriver. Jag är en skrivande person och det har jag varit sedan jag var liten. Jag tänkte aldrig att jag skulle skriva någon bok utan skrivandet var mer som syre. Orden behövs för att det är terapi, roligt och givande på en och samma gång. Det är minnen också såklart.

Skrivstreak

I maj månad pågår en utmaning som heter Skrivstreak. Det går ut på att skriva en mening om dagen. En mening är inte mycket med det skapar börjor. Det skapar momentum men framför allt skapar det kontinuitet. Kontinuitet behöver du om du vill skriva något längre. Om du vill skriva en bok. Utan kontinuitet blir det inte mycket av och då är en mening om dagen perfekt. Den där meningen blir snabbt många meningar och plötsligt sitter du där med sida upp och sida ner med text som du sedan kan bygga på och bearbeta. Det är lite magiskt faktiskt måste jag säga. Jag tycker verkligen om den processen. Det ger mig energi och tilltro. Tilltron till min egen text är viktigt för att jag ska känna att det är betydelsefullt att fortsätta skriva.

En text som inte vill skrivas

Texten jag skriver på nu är läskig. Det är en text jag inte alls vill skriva. Min hjärna stretar emot men mitt hjärta säger att jag ska skriva det ändå. Det är en text som behövs just nu. Den behövs för mig och kanske kommer den behövas för någon annan framöver. Det vet jag inte än. Jag har ingen aning om jag vill dela den med världen i sin helhet eller inte. Och det spelar ingen roll för skrivprocessen. Det kommer spela roll först när det ska redigeras så fram tills dess låter jag orden komma som de vill och jag försöker att inte döma mig själv. Det är en känslig text för mig som gör att många känslor behöver upp till ytan och jag är inte en person som låter känslor ta över. Det gör det svårt. Men jag skriver. Jag skriver ändå.

Jag skriver börjar

Det är dag två nu och jag har skrivit mina två meningar. De två meningarna har lett till att jag skrivit 1300 ord. Det är en liten bit på väg i alla fall. Mitt fokus ligger på att skriva det jag kallar för börjor. Börjor på kapitel eller stycken som ska ingå i ett kapitel. Det gör att jag inte behöver tänka hela tanken klart utan kan skriva det som kommer till mig och sedan brodera vidare vid ett annat tillfälle. Jag tror att det är smart. Det känns smart i alla fall men jag får väl se när månaden är slut.

Belöningen

Den 31 maj ska jag skriva min sista mening i denna Skrivstreak och efter det tänker jag ta en vilodag. Belöningen blir att ha en hel dag till att läsa eller fortsätta skriva om det är det jag vill. Det är måndag och det passar mig väldigt bra. Jag tycker om att ha det lugnt på måndagar. Det ger mig rätt energi in i veckan. Skillnaden denna måndag blir att jag inte ska jobba utan bara vila. Det blir intressant med tanke på hur mycket jag jobbar. Det är bra träning inför sommarledigheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *