Dorotea heter jag och det är jag som skriver den här bloggen. Jag driver mitt företag ensam vilket betyder att jag sköter hemsida, marknadsföring, bloggskrivande, ekonomi, säljsamtal och alla sociala medier. Då och då blir jag trött. Ni vet så där trött så man känner sig lite som en pöl på marken som alla trampar i.

Då önskar jag mer än någonting att jag bodde på ett spa där jag blev serverad allt. Jag skulle sitta i en sådan där solstol, fast inomhus, med ett glas färskpressad apelsinjuice på sidobordet bredvid mig och vid sidan om glaset skulle det ligga en hög med tidningar och vänta på att bli lästa. I knät skulle jag ha min fina anteckningsbok så att jag skulle kunna skriva ner alla idéer som kom till mig eftersom jag känner lugn där i den rogivande miljön. Och eftersom idéerna förstås skulle vara kanonbra skulle jag ringa min assistent som snabbt skulle förverkliga det jag berättade för henne. När hon var klar skulle jag få ett meddelande på mobilen om att jag kan öppna datorn och se det satt i verket. Och jag njuter!

[bctt tweet=”Och jag njuter!”]

Eftersom det inte riktigt är möjligt att göra på det sättet så sitter jag istället på mitt kontor och tittar ut genom fönstret och längtar efter våren och sommaren. Jag jobbar vidare med mitt älskade företag och gläds åt alla trevliga mejl jag får från nöjda klienter. Jag sätter mina idéer till verket tillsammans med min assistent för jag har faktiskt en sådan. Hon är kanon och jag är så tacksam för henne. Hon talar om för mig att det här fixar vi. Det är inte svårt. Det finns inga problem som inte har lösningar. Och det där tror ju jag på. Helt och fullt. Jag skapar mitt företag så som jag vill ha det och jag träffar fantastiska människor nästan varje dag. Och jag njuter!

Att vara ensamföretagare är tufft. Det tar oerhört mycket tid och det finns nästan ingen vaken stund då det inte handlar om jobbet på något sätt. Jag är tidscoachen och jag vet hur det hela ska göras och helt ärligt så gör jag det också. Jag stänger locket på datorn då och då och gör saker med familjen. Jag ser på dåliga serier på teven bara för att det är så skönt att inte tänka. Jag ger mig iväg på träffar med vänner och jag försöker på alla sätt möjliga få tid ensam med min man. Jag skapar mitt företag, min familj och mitt liv. Allt på samma gång. Och jag njuter!

foto4

 

 

4 tankar om “Jag njuter även när allt är jobbigt

 1. Klara says:

  Mycket igenkänning här : ) Fint skrivet tycker jag. Det är så trist ibland att det blir en jargong av negativitet när man kämpar på med sitt eget företag. I själva verket lever man ju ett liv man själv valt och inget kunde vara mer frihet. Därmed inte sagt att frihet alltid är lycka. Men det är frihet.

  • Dorotea says:

   Ja det är riktigt tråkigt. Det är ingen som tvingar oss att jobba som vi gör utan det är ett val. Jag älskar detta och därför är det värt varje minut.

 2. Helena Dahlberg-Sjöström says:

  Ja det är lätt att tappa bort sig själv i alla måsten men tack för påminnelsen att njuta 🙂

  • Dorotea says:

   Ja vi gör det mest hela tiden så det gäller att ta sig en tankeställare då och då. Det är ju inte så att jag driver mitt företag på tvång. Jag gör det för att jag vill och älskar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *