Jag lider av allvarlig T(e)-brist

En av de saker jag gör absolut mest det är att skriva. Även när jag inte skriver böcker. Det är blogginlägg, mejl, chattkonversationer med branschkollegor och strategiplaner. Många ord och bokstäver blir det på en dag. Vilken bokstav är din viktigaste? Bokstaven t, s eller kanske b? Jag skulle säga den som inte fungerar.

Problem med hoppande bokstäver

Förra veckan uppstod ett problem. Mitt tangentbord på min laptop började krångla. Till en början var det inget direkt mönster i beteendet. Bokstäver slutade fungera lite hipp som happ för att till slut bestämma sig för att helt sätta fokus på en enda bokstav. Bokstaven T. Antingen kom det inget T alls när jag tryckte ner tangenten eller så kom det på tok för många. Det kom rader med T:n utan att jag ens hade fingret på tangenten. En aning problematiskt. Kunde det inte vara Q eller Z som slutade fungera. De använder jag inte varje dag direkt.

Nu har jag ett externt tangentbord som jag använder som ju gör att idéen med en laptop lite faller men hemma gör det ingenting. Min man inväntar reservdelar (heter det så när man pratar datorer?) för att byta ut tangentsbordsdelen. Det blir en spännande operation.

T(e)-brist

Det muttras i köket

För att toppa det hela så inträffade något mycket (nästan) värre igår eftermiddag. Min man har som rutin att brygga nytt te när han kommer hem från jobbet vilket han även tog sig för igår. Jag hör honom muttra något i stil med ”här var det inte mycket kvar”. Det blev med nöd och näppe en kanna te men nu är det tomt i favoritburken. Den med min egna teblandning. Det finns annat te men det ger mig inte den kicken jag behöver när jag sitter och arbetar.

T(e)-brist

Allvarlig T(e)-brist

Man kan helt klart säga att jag lider av allvarlig T(e)-brist här hemma. Det är tur att jag är en positiv problemlösare och att jag har en händig man. Vi kommer ta oss ur den här krisen men det känns lite tufft just nu.

6 tankar om “Jag lider av allvarlig T(e)-brist

 1. Anna says:

  Man saknar inte kon förrän båset är tomt 🙂 Gäller för te oxå, iaf för mig. Det är jättegott men jag är en periodare o då finns det inte alltid när suget sätter igång. Sent en ruggig kväll…

 2. Stella Scott says:

  Te varje morgon, på fastande mage. Hittade nyligen en ny favorit med extra mkt bergamot. Det blir blir ngt helt annat än vanlig Earl Grey. Skulle inte ens kallat det för det, fast det står Earl Grey Standard på burken. Specialblandning på Pappas Te i Malmö. Välkommen hit! 😉

  ps. Hoppas datorn får sitt T snart!

  • Dorotea says:

   Te varje morgon och sedan hela dagen. Svart som natten. En blandning som min farmor började med, som min pappa fortsatte med och som jag gör nu. Jag ska på snabbvisit till Malmö på fredag men har tyvärr inga möjligheter för avkrokar denna gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *