Vet ni, jag har inte riktigt den inspiration jag brukar ha för bloggskrivandet denna veckan vilket ger samvetet en törn. Jag har en lång lista med ämnen jag ska och vill skriva om men orden kommer inte. Inte ens när jag bara skriver för skrivandets skull.

Jag lägger bort det dåliga samvetetInte mycket kreativitet kvar till  bloggandet

Igår kväll kom det till mig varför. Jag har många coachinguppstarter och möten med nya människor denna veckan och då fylls mitt huvud av otroligt intressanta samtal med visioner och tankar om framtiden. Jag sorterar och funderar kring varje individ och hur jag kan vara till hjälp för varje person. Det tar energi. På ett bra sätt, men det blir inte så mycket kreativitet kvar över till bloggandet.

Jag lägger bort det dåliga samvetetJag lägger bort det dåliga samvetet

Jag bestämde mig då, igår, att lägga bort det dåliga samvetet och låta mig lägga min tid på tankearbete och klientfokus. Det är trots allt det som är kärnan i min verksamhet. Jag insåg nog igår hur mycket tanke jag faktiskt lägger på varje person jag pratar med. Det kan kännas som att jag efter att jag stängt min anteckningsbok är klar med det samtalet jag just har men det är jag inte. Det ligger kvar en stund efter och ibland poppar det upp när jag gör annat för att jag kommer på en bra övning eller något jag vill fråga om nästa gång.

Jag lägger bort det dåliga samvetetBloggen nästa vecka

Jag kommer helt enkelt tillbaka nästa vecka och då tänker jag mig inlägg om att börja skolan igen, planering med familjen och hur börjar man jobba igen på ett smart och effektivit sätt. Och jag har tankar på ett nytt spår gällande youtubefilmer. Självklart är söndagsfilmen kvar men lite förnyelse känner jag för. Jag fortsätter att klura på det under helgen så får jag se hur det hela landar.

Om du har några önskemål så är det ett perfekt läge just nu.

4 tankar om “Jag lägger bort det dåliga samvetet

  1. Webbtanten says:

    Rätt att ta bort det dåliga samvetet! Finns ingen anledning att du ska känna att du ”måste” något alls. Du gör det som du mår bäst av och det som faller sig rätt för dig. Det finns ingen annan väg, tycker jag. Förstår att nya klienter är både spännande och energikrävande, så väldigt glad att du lyssnar din kropp och inte använder upp några reservbatterier för att stävja dåligt samvete.

  2. Helena Roth says:

    Jag har lagt bort ”dåligt samvete” i stort för ett antal år sedan och snacka om att det ger en massa överskottsenergi. Det har hjälpt mig inse vilken enorm energitjuv just dåligt samvete är (tillsammans med gnäll och ältande och drama-queen:eri osv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *