Det ständigt dåliga samvetet

Förra veckan introducerade jag min nya YouTube-serie Jag har tänkt på där jag helt enkelt pratar om något jag har tänkt på den senaste tiden. Det kan vara precis vad som helst.

Delta i kommentarsfältet

Min största önskan med dessa filmer är att du deltar med dina reflektioner och åsikter. Jag ser fram emot samtal i kommentarsfälten där du berättar om vad du själv tänker kring veckans ämne men där du också kan ställa egna frågor.

När du kikar in bland kommentarerna så läs vad de andra har sagt och svara på en fråga om du kan eller så delger du dina tankar. Simple as that.

Det ständigt dåliga samvetet

Det ständigt dåliga samvetet

Idag pratar jag om mina tankar kring det ständigt dåliga samvetet. Klicka, lyssna och kommentera.

11 tankar om “Jag har tänkt på…det ständigt dåliga samvetet

 1. Kia says:

  Intressant hur mycket energi vi kan lägga på tankar som slukar all resterande energi. Det brukar mynna ut i en skamattack och då blir det illa och jag blir paralyserad. Skam och skuld när det är som värst. Så jag brukar tänka större och att jag har en intention och den linjära tiden är en uppfinning som bidrar till tankar om vad vi borde gjort. Istället för att glädjas över allt underbart vi redan gjort och tänker göra. Mer glädje åt folket ❤️

  • Dorotea says:

   Härlig reflektion. Jag ska komma ihåg uttrycket ”tänka större”. Jag har inga problem att se vad jag har gjort som är bra utan för mig handlar det om att jag sagt att jag ska göra något och så blir det inte av. Det gillar jag inte.

 2. Linda Brolin says:

  Hatar det dåliga samvetet. Jobbar med det varje vecka att inte lägga fokus på det men det är svårt.
  Jag vet att jag alltid gör det allra bästa i alla situationer MEN. Tankarna kommer smygande då ibland.

  Underbar film. Så snygg.

  • Dorotea says:

   Jag tycker det är dags att lägga undan ordet MEN. Det blir så ofta att vi tänker åt fel håll då och det är ju dumt. Och tack, ler från öra till öra 😀

 3. Charlotte says:

  Min inre domare brukar hacka på mig när jag inte gör det jag föresatt mig. Det är som att han är lierad med den duktiga flickan och logiken är väl : ”Du kan inte bli älskad utan att förtjäna det och det sker vara om du är duktigt och GÖR något. Hur kan du tro att någon kan älska dig när du bara ÄR?” Ju tryggare i mig själv jag är, desto lättare har jag att säga till min inre domare att slappna av, att jag klarar mig själv och att det är jag som är vuxen att fatta beslut om när jag ska göra och när jag ska vara. Det hjälper, men inte alltid. Det är som att den inre domaren får extra makt när jag känner mig fysiskt eller psykiskt svag … och då får jag försöka påminna mig om att det bara är en av rösterna som talar inom mig. <3

  • Dorotea says:

   Ja usch, duktiga flickan kommer smygande då och då. Inte bra. Trygghet och självförtroende och en tro på sin egen kapacitet hjälper helt klart. Så låt oss mota rösterna och låta tryggheten ligga främst. Vi har den ju.

 4. Karin says:

  Jag försöker i möjligaste mån att tänka bort tankar som försöker få mitt dåliga samvete att stå ut. Intentionen är att snabbt som ögat hitta det där positiva och glädjefyllda istället. Att styra in på det som gör mig lycklig och glad.
  trevlig helg

 5. marianne says:

  Ju längre in i filmen desto mer log jag igenkännande. Som du säger, fastän vi innerst inne vet, så är det så svårt att slappna av och bara vara nöjd, för ja vi gör väl alla det bästa vi nånsin kan.
  Ibland kommer jag ihåg och då säger jag högt till mig själv: ”Marianne skärp dig! Det är du själv som bestämmer”. Sen berättar jag för mig själv att nu gör jag ett aktivt val och väljer att skjuta fram det jag inte orkar, hinner eller klarar av. DÅ kan jag släppa det och det känns så befriande! Härligt att du lyfter frågan och ha en skön helg i lugnet

  • Dorotea says:

   Hmm, ligger det i att vara nöjd kanske ja? Jag undrar om det för mig inte handlar mer om vad andra förväntar sig av mig eller jag tror att andra förväntar sig av mig. Där hittar jag nog fritt på. Klart det är en själv som bestämmer. Det är viktigt att komma ihåg. Jag gillar din tanke med att så medvetet skjuta upp. Då är det ett aktivt val och inte en undanflykt. Förhoppningsvis.

 6. Helena says:

  Jag tänker oxå att det handlar mycket om ”duktig flicka” syndromet. Skulle en man tänka dessa tankar undrar ju jag direkt? Men ju äldre jag blir, desto mer självsäker, desto mindre ”bryr” jag mig. Tänker att det får bli en dag senare när jag orkar. Vi som är trogna följare vi klarar sånt 🙂 och du är mänsklig precis som oss andra. Men du är oxå en förebild och ledstjärna för oss på ett positivt sätt när du tar upp såna här spörsmål. Viktigt att diskutera. Viktigt i din roll kan ju vara att förklara eller lägga en bild på Instagram eller bloggen att det är försenat eller liknande så får du kanske mindre frågor om var olika utlovade projekt är 🙂 stor krya på dig kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *