Tjenare!

Jag tycker verkligen om när den ena dagen inte är lik den andra. Jag älskar kontraster.

Variationen i mitt liv blev påtaglig

Att jag älskar variation har skrivit om många gånger så ni vet redan detta men jag vill påtala det igen ändå. Det blev nämligen så påtagligt för mig denna veckan och jag tycker om när jag får tydliga bevis på hur det ligger till i min värld. Både för att det ger mig en bekräftelse på att jag lever det liv jag vill men också för att kunna korrigera om det blir tydligt att något blivit annorlunda än jag har tänkt.

En sorts utvärdering

Att utvärdera sitt liv är viktigt att göra med jämna mellanrum och då är det du som gör analysen. Kanske svarar du på ett antal frågor och får ett svar som ger dig information om vad du behöver göra härnäst. Det är toppen! Det är utvecklande.

Att få utvärderingen utan att aktivt sitta och göra tycker jag är väldigt spännande. Det blir hands on och en aha-upplevelse och jag älskar ju ahakänslan.

Först Hawaiiparty…

I veckan har jag bjudit in till altanparty med Hawaiitema. Galet och hur roligt som helst. Det var livat här hemma från klockan 14:00 till midnatt. En av de roligaste sociala tillställningarna jag varit på på länge. Intensivt och på topp hela tiden.

kontraster

…sedan jobba med te

Dagen efter, alltså igår, åkte jag iväg till min vän för att jobba. Miljöombyte gör sådan skillnad för mitt fokus och min kreativitet. Där satt jag i en lugn miljö med min dator och min planering. Fick te serverat i fin kopp och hade skön lugn musik i bakgrunden. Vid samma bord satt min vän och redigerade sin bok.

kontraster

Jag älskar kontraster

Det kallar jag kontraster. Jag älskar båda. Båda ger mig glädje och båda ger mig den inspiration jag behöver i mitt liv. Jag tror det är viktigt att hitta sina kontraster. De där två sakerna som egentligen inte är samstämmiga men som ger dig den inspiration du behöver för att fortsätta driva framåt med det du gör i ditt liv.

Vilka är dina kontraster?

8 tankar om “Jag älskar kontraster

 1. Lena - gott för själen says:

  Jaa, men åh, precis så. Jag ÄR verkligen kontraster. Både i kläder, inredning och aktiviteter. Typ spets och svart skinn, nytt och gammalt. Eller som i Berlin förra året, ostron och champagne till lunch och bratwurst och öl till mellis 🙂

  Kram Lena

 2. Lite mera rosa - Cornelia Tonéri says:

  Och jag älskar din glasögon. Ljuvliga 🙂
  Mina kontraster är just nu solklart när jag har barnen här hos mig och inte och allt vad livet innebär när det gäller det. Något man måste vänja sig vid men som kan bli mycket bra när man vant sig och inte är sorgsen över det utan nyttjar båda på bästa sätt. Kram kram

  • Dorotea says:

   Hahaha! Jag fick de tilldelade till mig så det var inget eget val.

   Förstår precis det där med olika med och utan. Dottern är här varannan vecka och det blir en helt annan intensitet än de veckor det ”bara” är sonen.

 3. sandifighter says:

  Här är det nog inte så mycket kontraster, mer en vardag om att försöka må bättre från denna eviga utmattning. Iofs är kontrasterna att under de bra dagar sitta på altan och jobba med skogen utanför och de dåliga dagarna att sitta inomhus i sängen och blogga 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *