Jag vill vara lugn och mottagande.

2022 är här och jag tror att du lika mycket som jag ser hur människor omkring oss startar upp med alla möjliga löften och aktiviteter. Nu ska allt som bestämts sättas i verket. Jag blir alltid lika stressad över detta varje år.

Tänkarmånad

För mig är januari en tänkarmånad. En månad då jag läser och funderar. En månad som jag sakta men säkert glider in i det nya året. Jag tycker inte om stressen. Jag tycker inte om känslan av att jag nu måste göra en massa för att det är ett nytt år. Ena dagen ett gammalt år och andra dagen ett nytt år och då ska även jag vara ny.

Intentioner 2022

Jag vill sätta mina intentioner. Sätta min ton och lyssna i mitt ledord. Jag vill vara lugn och mottagande. Det känns väldigt mycket bättre för mig. Därför satte jag mig ner och gjorde ett försök att skriva mina intentioner för 2022. Jag skrev det som kom till mig. Om det är det jag verkligen kommer att agera på vet jag inte riktigt än men det är en del av processen tycker jag. Att ta in det och sedan välja till och bort.

Jag tänker utifrån:

I år vet jag att jag kan
I år ska jag verkligen försöka
I år hoppas jag kunna

Till varje rubrik har jag skrivit tre saker som jag känner att jag vill ha med mig under året. Jag tänker att dessa saker jag skriver ska jobba tillsammans med mitt ledord som är mjukhet. Hur vet jag såklart inte än men jag kommer under året att förstå bättre och kanske blir det att jag tar en i taget och arbetar mer aktivt med i mitt skrivande. Det blir som min startmeningar för skrivandet på morgonen. Vissa dagar kan det vara skönt att ha något att utgå ifrån när jag skriver.

Oavsett hur det blir så vet jag att det gör nytta att sätta sina intentioner. För året, för månaden eller för den kommande veckan. Det som känns bäst för dig.

Lista över intentioner

Här kommer en lista med några exempel:

Jag ska vara närvarande.
Jag ska jaga drömmer istället för människor.
Jag ska skratta mer.
Jag ska bara säga ja och nej när jag verkligen menar det.
Jag ska omfamna förändring.
Jag ska alltid hitta tillfällen att dansa.
Jag ska acceptera mig själv som jag är.
Jag ska definiera mina mål och följa dem.
Jag kan göra skillnad.
Jag vet att jag är värdefull och tänker agera utifrån det.

Vilka intentioner har du?

Den 17 januari är det dags för årets första Bootcamp – Write fo feel better. En 30-dagarskurs i skrivande för att må bättre och bättre lära känna dig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *