Den här tiden på året åker ingefäran fram varje dag. Ingefära håller förkylningarna borta och gör dig piggare. Blandar du dessutom med citron blir det inte bara gott utan en superboost för kroppen.

Jag använder min juicemaskin när jag gör min dryck men det går bra att göra direkt i en kanna också. Det jag gör är att jag helt enkelt kör igenom en 5 centimeter stor ingefärsbit och 6-8 citroner. Det ska bli starkt av ingefäran eftersom jag sedan späder ut det med kokande vatten när jag ska dricka. Gör du direkt i en kanna så riv ner ingefäran i citronsaft som du pressat ner. Låt detta stå i kylen och dra. När du ska dricka så sila bort ingefäran om du vill.

Jag har alltså alltid en kanna stående i kylen, häller i en del i ett glas och späder ut med kokande vatten. Tillsätt honung också om du vill. På så sätt blir det perfekt varm ingefärsdryck. Precis som jag vill ha det.

ingefärste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *