Har du märk att så fort gamla vänner träffas så tar det inte många minuter innan minnena börjar fylla upp rummet. Gillar du också att sitta och minnas? Eller sitta hos en äldre person och höra deras historier och minnen? Jag har tänkt att reflektera lite över spenderad tid och minnen.

Jag är en väldigt nostalgisk person och älskar att minnas tillbaka till gångna tider och glömda minnesskatter. Dock gör all denna nostalgin att jag känner mig mycket äldre än vad jag faktist är.

I september fyller jag 29 år och det är inte så mycket om man tänker på att den första moderna personen som man tror kommer bli över 200 år gammal, redan är född. 200 år! Och jag får ofta åldersnoja över att jag snart levt i 30 år. Min första riktiga ålderskris fick jag redan vid 13 års ålder och sedan dess har jag hunnit med några stycken. Den senaste ålderskrisen var vid 25 års ålder, klassiskt! Då hade jag redan förlorat min mamma men hade inte hunnit gifta mig och än mindre få de tre barn jag hade planerat att ha som 25 åring. Dessutom var jag helt övertygad om att jag bara hade 20 år kvar att leva.

Det har i år gått tio år sedan jag tog studenten från samhällsekonomisk linje i Borås, det är lätt att häpnas över hur fort tio år går. Men när jag tänker på allt jag hunnit göra på de tio åren så är snarare det en hissnande tanke.

Sedan studenten har jag bott på tio olika adresser, gått tre utbildningar, haft ett antal olika jobb och startat mitt eget företag. På tio år har jag hunnit gå på rätt många olika dejter, men bara haft två förhållande, varav det ena ledde till giftemål. Jag har producerat egen radio ihop med en kurskamrat, haft både mig själv och mina bilder på första sidor och dessutom varit sommarpratare i P4 Sjuhärad. Och det är självklart bara en bråkdel av allt jag hunnit med under åren efter studenten.

För är man som jag en person som drömmer sig tillbaka, som är nostalgiskt lagd och älskar att minnas måste du även vara realistisk och summera då och då!

Så vad är tid och minnen egentligen? Tid är det som segar sig fram och springer iväg. Men minnen… det är det som skapas när du tar dig i kragen, ser dig runt omkring, andas in doft, smak och ser folks ansiktsuttryck. Det är minnen!

Nu är det sommar och perfekt tid att skapa fantastiska minnen med folk man känner eller vill lära känna. Men jag vill uppmana dig att inte bara skapa alla minnen på semestern och under sommaren. Glöm inte av att du även kan skapa minnen och ta tillvara på tiden en mörk och tillsynes tråkig höst eller vårdag. För ska tid spela någon roll överhuvudtaget behöver du fylla den. Men tråkiga filmer, trista konversationer och underbara måltider.

Gå nu ut och njut och för all del, hitta någon att crama ordentligt! 

/Charlie Cramer
Frilansande journalist, bloggare och kulturtant.

Charlie KulturCramer visar vägen

Charlie Cramer, jobbar som frilansjournalist och föreläsare på det egna företag KulturCramer. Hon bor utanför Habo i Västergötland men är från Boråstrakten från början. Sedan 2010 bloggar hon på Cramer cramar om kultur om sitt liv som kulturtant. Där får du som läsare följa med både i hennes tankar men också i mycket av alla utflykter och event som hon är ute på. Blandat med bilder från hennes vackra omgivning ute på landet! Välkommen att besöka hennes hörna i cyberspace!

√ Under sommaren 2015 får bloggen besök av 12 bloggare som alla skriver om olika saker men kommer att utgå från tidsaspekten. Tillsammans blir det en hel sommarbukett av tankar och erfarenheter som du kan ta del av. Håll utkik på tisdagar!

COLLECTIONS

2 tankar om “I det trista, bor det vackra: minnena

  1. Pingback: Alla som boostar denna sommar! | Cramer cramar om Kultur

  2. Pingback: Gästblogginlägg hos Dorro.se. Om minnen och tid. | Cramer cramar om Kultur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *