Frågan jag fick var ju riktad till mig: hur jag gör när jag sätter mål så det blir min målresa ni får följa med på nu.

När jag ska sätta mål kan det ta ett tag. Det är sällan jag sätter mig ner med papper och penna så fort jag får en idé eller det är dags att sätta mål för antingen företaget eller personliga årsmål. Det finns ett steg före det och det är stunden då det hela snurrar runt varv efter varv i huvudet.

Jag får en tanke som jag låter vara kvar i huvudet. Om den är vettig och kan bli något att arbeta vidare med kommer den mala på om inte så tas den över av en annan potentiell idé. Under tiden som tanken tar sig runt sina olika varv blir saker jag ser omkring mig en del av denna tanke. Tillsammans med det jag inspireras av blir tanken mer och mer konkret. För mig är inspirationen under tanketiden väldigt viktig. Vad jag inspireras av är olika från gång till gång och det är olika beroende på årstid. Nu när det är höstrusk blir det ofta i inredningsaffärer som tankar faller lite mer på plats.

När jag känner att det är konkret nog tar jag min anteckningsbok och börjar skissa. Till en början blir det bara en massa ord och klotter i form av inringade ord, pilar och krumelurer. Tror inte många skulle förstå. Sakta men säkert blir det klarare och det utformas till snygga listor som går att greppa. När den delen är klar skriver jag in allt i datorn och då utvecklar jag också de olika delarna med mycket mer text. Härifrån kommer jag slutligen att formulera ett mål men innan jag kommit dit har det tagit rätt lång tid.

Alltså: en tanke blir till en idé som får snurra ett antal varv som tillsammans med det jag inspireras av blir till något konkret som jag  till sist formulerar om till ett mål.

När du sätter dig ner för att sätta dina mål är det okej att låta det ta tid. Detta är något du ska jobba med under en längre tid och då är det viktigt att det är uttänkt och välformulerat.

börja från början 2 börja från början 4 börja från början1 börja från början3 börja från början5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *