Jag får många frågor. Vissa en gång och andra är återkommande. En fråga jag får ofta är:

Hur gör jag för att få en bra vecka?

Det är både en lätt och svår fråga. Lätt för att det finns saker som jag ser fungerar för del flesta och svår för att vi alla är olika och det som stämmer för mig behöver inte stämma för dig.

1. Det som jag känner är kärnan i den här frågan är inställning. Det du gör påverkar du med din inställning till det du ska göra. Om du känner dig positivt inställd till den kommande veckan så är sannolikheten för att den blir det mycket större. Det gäller allt du tar dig för. Din inställning har stor påverkan på ditt resultat.

[bctt tweet=”Din inställning har stor påverkan på ditt resultat.”]

2. Att ha en planering för veckan är oerhört viktigt. Det är svårt att göra en bra veckan om man inte har koll på vad man ska göra. Så sätt dig ner och skriv ner vad som ska hända och vad som ska göras under veckan. Det behöver inte vara avancerat. En lista räcker bra. Har du en planering har du en fantastisk förutsättning för att det ska bli en bra vecka.

3. Boka in saker som du tycker om att göra. Att ha något trevligt att se fram emot gör stort skillnad. Om kalendern är fylld av ”måste”-saker så blir känslan tung. Se till att det finns en fika med en vän inbokat eller en trevlig familjemiddag på helgen eller något annat som du tycker om att göra.

4. Var nöjd med det du får gjort istället för att gräma dig för det du inte får gjort. Visst är det så att trots att man har viktiga saker på agendan så händer det att det inte blir gjort. Det kommer saker emellan. Glöm då inte bort de saker som blev gjorda. Det är sällan det går en dag utan att något alls blir gjort. Värdesätt de sakerna.

5. Var glad. Le mycket. Även om du inte har en bra dag och om det känns tungt så går det att le. Le till den du möter. Leenden smittar av sig på ditt humör. Även ditt eget.

6. Hjälp andra människor. Ja faktiskt. När du hjälper andra mår du bra och den energi du får utav det kan du använda till ditt eget arbete. Det är i stort sett alltid värt att stanna upp och vara till hjälp. Det kan kännas som en tidstjuv i stunden men resultatet kan ge så mycket mer.

Så, gör en bra vecka nu!

H1JQ44RGIU (1)

 

En tanke om “Godmorgon måndag: Hur gör jag för att få en bra vecka?

  1. Pingback: Måndagspepp #4 - betterbloggers.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *