Höstlov blir läslov och ja då blir mitt veckans fokus att läsa

Det är dags att välja sitt veckans fokus igen. Denna veckan är det lov i hela Sverige. Det som kallats höstlov kallas nu för läslov och jag antar att tanken är att uppmuntra barnen att läsa mer. Det tycker jag är bra.

SÅ HÄR GICK DET MED FÖRRA VECKANS FOKUS

Innan jag berättar om mitt fokus för veckan vill jag berätta om min renovering av fokustimmen som var mitt fokus förra veckan. Det var mycket välbehövligt och det var riktigt skönt att komma upp på måndag morgon och inte ha några riktlinjer. Jag började om helt enkelt.

Jag har kommit fram till att det jag behöver mer av under min morgon är tid för kreativitet. Jag inser att det blivit för lite av det. Under veckan gjorde jag fokustimmeuppslaget i min Bullet Journal och det gav mig exakt det lugn jag önskar. En annan morgon satt jag och skrev citat så fint jag kunde.

För att min fokustimme ska få rätt mening så börjar jag nu med planeringsdelen efter att jag har hämtat mitt te. När jag är klar med planeringen så fortsätter jag med ett kreativt projekt som jag antingen jag påbörjar eller fortsätter med något jag håller på med. När det är dags för barnen att gå upp väcker jag dem och dagen går igång. Så hur länge jag sitter med det kreativa är inte tidsbestämt. Jag går ju upp såpass tidigt så jag behöver inte riktigt begränsa mig så mycket. Det kreativa kan såklart bytas ut mot att läsa om det känns som det är det jag vill och behöver.

VECKANS FOKUS ÄR ATT LÄSA OCH VARA LEDIG

Denna veckan har jag tänkt att mitt fokus ska ligga på att läsa. Skönlitteratur. Jag läser mest faktabaserad litteratur så det blir en skön omväxling. Och eftersom barnen har lov så tänker jag involvera dem i läsningen. Sitta tillsammans och lyssna på när sonen högläser. Han går i första klass och älskar verkligen att läsa. Han är inne i skyltläsaråldern (mitt eget uttryck). Han läser allt han ser när vi är ute och kör bil.

Jag har inte bestämt vad jag ska läsa än men jag är rätt säker på att jag ska hitta flera böcker jag inte läst i bokhyllorna här hemma. Det blir spännande att se vad jag känner för. Det vet jag aldrig riktigt i förväg.

Förutom att jag ska läsa så är också tanken att se till att vara ledig en hel del. Det är lov trots allt. Sonen har fritids men det är trevligt om han kan komma hem tidigare på eftermiddagen så vi hinner mysa lite extra varje dag.

PÅ INSTAGRAM

Instagram har två fokus för veckan skrivit än så länge

√ Ledighet! Ladda batterier och njuta av familjen.
√ Barnen är hos släkt och vänner så fullt fokus på företaget.

Vad är ditt fokus denna veckan?

img_1533

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *