Hitta ditt inre space

Vi hanterar alla stress på olika sätt. Nu i juletider är det inte ovanligt att stressnivåerna ökar drastiskt samtidigt som det inte finns speciellt mycket utrymme för att varva ner. Vid tillfällen som detta är det  viktigt att ha en metod för att hitta fokus och balans. Därför vill jag denna veckan fokusera på att hitta sitt inre space trots att det händer mycket omkring en. Inte enbart för att det är upploppet mot jul utan för att det är bra året om.

Fokus på inre space

Vad menar jag egentligen med inre space? Jo, den där platsen inom oss själva som vi kan gå till när allt omkring oss snurrar. Där vi kan känna oss lugna och för oss själva. Jag tror att du redan har ett sätt för detta men kanske är du inte medveten om det. Jag tänker att vi ska locka fram ditt inre space och skapa en medvetenhet kring det så att du kan välja att gå dit vid valda tillfällen.

Tid för te

Jag känner att jag nog inte riktigt själv är fullt medveten om hur mitt inre space ser ut och inser att jag behöver jobba på detta själv. Däremot har jag några olika sätt att varva ner men de kräver alla att jag tar mig från den stressiga situationen. Men att gå till sitt inre space handlar om att inte behöva lämna det som i stunden känns kaotiskt och stressigt utan vara kvar men finna lugn ändå. När jag ska varva ner ser jag på film, läser en bok eller sätter mig i min fåtölj och dricker te.

Att dricka te är helt klart ett sätt för mig att varva ner och mycket troligt min väg in till mitt inre space. Det finns ju en anledning till att jag har skrivit en bok som heter Tid för te. Jag tror helt på att den stund som det tar mig att ordna mitt te, vänta på det att svalna och sedan dricka det är lugnande men frågan är vad mer jag behöver lägga till? Det ska jag utforska denna veckan.

Instagram

Som vanligt har jag ställt frågan om veckans fokus på Instagram på morgonen. Gå gärna in och kika vad andra har svarat. Berätta gärna själv vad du ska fokusera på under veckan. Antingen här eller på Instagram.

2 tankar om “Hitta ditt inre space. Hantera kaos och stress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *