Jag är teälskare. Dagar då jag sitter hemma och jobbar blir det många koppar kan jag säga. Många vet om att jag samlar på tekoppar som jag ger ett epitet av något slag. Jag har min tänkarkopp, som tappat örat, och min kompiskopp. Jag har två koppar med guldkant för dagar som behöver det lilla extra och en hel del koppar med rosa blommor mest för att det är fint. Senaste två kopparna jag köpte har blå blommor och de har jag inte riktigt kommit fram till vad de har för roll men jag tror det handlar mer om en inredningsgrej. Jag har blå små blommor på tapeten i vardagsrummet. De passar.

Jag har två tekannor och en gräddsnipa också som jag älskar. De står på vitrinen och tronar. Det kan de få göra tycker jag. Kannan till vänster har varit min farmors. Även hon samlade på tekoppar vilket jag inte hade någon aning om så när jag fick veta det insåg jag återigen hur lik henne jag är. Jag tar till och med efter saker jag inte vet om henne. Den andra kannan har jag hittat på loppis. Den är nog inget speciellt egentligen men jag har kommit att tycka om den väldigt mycket och den står bra där bredvid farmors kanna.

I mitten står gräddsnipan som jag fick av en av mina närmsta vänner i julklapp. Hon valde den speciellt till mig. Om du tittar noga ser du att det är en liten ängel ovanför örat. Hon valde den för ängelns skull. När vi lärde känna varandra hade jag alltid en ängel hängande runt halsen och vid ett tillfälle när jag samlade mina finaste vänner gav jag dem alla varsin likadan ängel som min. Ängeln betyder vänskap i det här fallet.

Nu när jag har rensat i mitt hus är det den här typen av saker som får vara kvar. De som betyder något. De som har en historia och en mening. De som känns viktiga för mig och för familjen. Den typen av saker vill jag vara omringad av. Saker som pratar stilla och berättar något för dem som kommer och besöker.

Har du någon sak hemma som har en historia som betyder mycket för dig?

vitrinen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *