Hej hej måndag! Nu är det dags för dig igen. Du är älskad av vissa och hatad av andra.

Jag tycker om måndagar. Då får jag börja bocka av min att göralista som jag skrev igår. Jag gillar det. Jag gillar energin jag får av att få det jag har bestämt gjort.

Har du söndagsångest?

Det är ju inte helt ovanligt med söndagsångest. Vad beror det på? Jag vet faktiskt inte men det handlar väl om att det känns motigt att gå ifrån det lite mer oplanderade till det planerede. Kraven blir mer tydliga vilket inte riktigt är likadant när vi är lediga. Det jag också tror det handlar om är att om du inte har något att se fram emot som du tycker om att göra då kommer ångesten.

Om inte jobbet roar dig då blir det väldigt viktigt att boka in aktiviteter efter jobbet som du tycker om att göra. Något att se fram emot. Det gäller oss alla. Även för oss som älskar vårt jobb. Jobbet är inte allt. Umgänget med vänner är viktigt. Umgänget med dig själv är superviktigt. De där stunderna som bryter av jobbet och det vanliga. Boka in minst en aktivitet under veckan som ger dig energi och som du kan se fram emot (som inte är helgen).’

Boka in minst en aktivitet under veckan som ger dig energi och som du kan se fram emot.

Min vecka

Vad händer denna veckan? Hmm, ja det är inte så mycket egentligen om man ska titta på aktiviteter. Det är mest jobba hemma som gäller. Fixa med tjänster, ordna med hemsidan, greja med innehåll till sociala medier och prata med mina medlemmar I Be Your Power. Det har jag inget emot alls.

Det jag behöver lägga in i min planering för denna veckan är någon aktivitet utanför hemmet förutom nätverksmötet på onsdag. Jag tror det får bli en lunch eller att jag sätter mig på ett café och jobbar. Så får det bli.

MÅNDAG

Måndag är min uppstarts- och masterminddag. Idag har jag två masterminds faktiskt. Det råkade bli så. Förutom det ska jag greja med hemsidan. Framför allt Be Your Power-portalen.

TISDAG

När jag tittar i min kalender så är min tisdag heeeelt tom. Vad betyder det? Det betyder att det är veckans dag för att spela in filmer och poddavsnitt. Inte så väldans tom ändå med andra ord. Det är också dagen då jag lägger in veckans föreläsning i Be Your Power.

ONSDAG

Onsdag är nätverks- och mötesdag. Dagen börjar tidigt och mötena brukar vara inbokade till minst klockan 12:00. Efter det är jag ganska så slut som artist och brukar göra lugnt arbete hemma. Då blir det oftast redigering av film eller att jag skriver något. Denna veckan kanske min vän Petra kommer så då blir det häng med henne

TORSDAG

Min torsdagsaktivitet denna veckan är att knåpa ihop en kurs. En kurs om morgonritualen, kvällsritualen och det jag kallar för mikrorutiner. Jag har en idé om hur jag vill ha den men är inte helt säker än.

FREDAG

Fredagen har jag inte en plan för. Det brukar jag inte ha om det inte är så att det ligger möten bokade. Då gör jag sådant som jag inte hunnit med på grund av omständigheter som gjort att jag fått ändra mitt schema. Jag gillar att ha min fredagar lugna. I pauserna grejar jag ordning hemmet för helg.

Veckans personliga mål

Jag sätter alltid mål för veckan. Tre stycken. Två mål är arbetsrelaterade och ett är personligt. Det personliga målet kan antingen vara något väldigt konkret eller mer som en intention. Denna veckans personliga mål är: ”Gå ut när det är sol”. Det är allt för ofta som jag tänker: Åh, det är sol! Jag tittar ut genom fönstret och tycker det ser så härligt ut med solen men fortsätter jobba med det jag håller på med. Denna veckan ska jag gå ut när det händer. Jag kan såklart gå ut även om det inte är sol.

Hur ser din vecka ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *